4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

CHP'de 'naylon üye' iddiası

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl eski Başkanı Alaattin Yüksel, 28 Mayıs-5 Haziran arası il ve ilçe kongreleri için yapılacak delege seçimleri öncesi CHP’yi tanımayan ve ne anlam ifade ettiğini bilmeyen binlerce sahte üye kaydedildiğini iddia etti.

Kültürpark Tenis Kulübü’nde eski ilçe başkanları ve il yöneticileriyle birlikte bir basın toplantısı düzenleyen eski İl Başkanı Alaattin Yüksel, bugüne kadar haklarında birçok açıklama ve eleştiriler yapıldığını, buna partiyi yıpratmamak için cevap vermediklerini belirterek, "Bize karşı yapılan haksız eleştirilere bugüne kadar cevap vermedik. Zaten erime sürecine girmiş, dağılma süreci yaşayan partimizi daha fazla yıpratmamak için sıkıntı yaşadığımız halde cevap vermiyoruz. Ama kongre sürecine yönelik sıkıntılar yaşıyoruz" dedi.

Birçok ilçe yönetimince sadece üye sayısını artırmak için CHP’nin ne anlam ifade ettiğini bilmeyen ve o ilçede, semtte ve mahallede oturmayan binlerce üyenin kongre öncesi kaydedildiğini iddia eden Yüksel, "Neredeyse bütün ilçelerde sahte üye sorunu yaşanıyor. Sadece Karşıyaka İlçesi’nde 2 bin 828 sahte üye kaydı var. Bunları araştırdığımızda, kimi verilen adreste oturmuyor, kiminin de verdiği adres semtte dahi yok. Keza 20-30 yıllık partililerin üyelikleri kabul edilmiyor. Hukuk devletinde hukuku temsil eden bir partide, böylesine yasalara ve tüzüğe aykırı hareket edilmesi çok üzücü" diye konuştu.

Bugün itibariyle ilçe ve il başkanlıklarına yapılan itiraz sürelerinin dolduğunu ve yaptıkları hiçbir itirazın kabul edilmediğini belirten Yüksel, "İlçe ve il yönetimlerine yaptığımız itirazların hiçbiri içeriğine göre değil, kimin yaptığına göre değerlendirilmiştir. İtirazlar muhalefetten gelirse önyargılı biçimde reddediliyor. Balçova’da parti üyesi 11 kişi yaşamını yitirmiş, ama listede adları duruyor. Bunların listeden çıkarılması için verdiğimiz dilekçe bile muhalefetten geldiği için reddediliyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2005 Cuma 17:59:44
Güncelleme :28 Mayıs 2005 Cumartesi 16:27:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?