2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

CHP'den aramalara tepki

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE BASKIN

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin sabah saatlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı birimlerine yaptığı baskında aramalar devam ediyor. Polisin belediyede ve bağlı şirketlerinde bulunan ihale evraklarını incelediği belirtildi.

Aramanın duyulmasının ardından CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne geldi. Girişte gazetecilere açıklama yapan Yüksel, "Seçime 40 gün kala seçim sonuçlarını etkilemek için yapıldığını düşünüyorum" dedi. Büyükşehir Belediyesi'nden çıkışta bir açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam da, "Biz, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne güveniyoruz" diye konuştu.

Polisin eş zamanlı baskınla İzmir Büyükşehir Belediyesi ile fuarcılık şirketi İZFAŞ ve diğer 14 belediye şirketine baskın yaptığı belirtildi. Emniyet güçleri belediye binasının kapılarından görevli olmayanları içeriye almadı.

Yapılan baskında, Genel Sekreter ve Genel Sekreter Yardımcıları, ilgili şirketlerin genel müdürlerinin de makamlarında aramalar yapıldığı öğrenildi. İhaleye fesat karıştırma ve yolsuzluk suçlaması ile yapılan baskında ihale belgelerine ve evraklara el konulduğu belirtildi. Baskın sonucu gözaltına alınanların olduğu belirtilirken, gözaltı sayısının 50'yi bulacağı ve bazı şirket yöneticilerinin evlerine de baskın yapıldığı ileri sürüldü.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE BASKIN
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2011 Pazartesi 10:54:04
Güncelleme :2 Mayıs 2011 Pazartesi 12:02:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?