19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

CHP'den Başbakan'a baraj sorusu

CHP İzmir milletvekili Ahmet Ersin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı İzmir'in su ve baraj sorunu tartışmasını TBMM gündemine taşıdı. Ersin, Başbakan Erdoğan'ın, “Barajı ben yapacağım, sen hava atacaksın” sözleriyle İzmirliler'i cezalandırmayı kafasına koyduğunu ileri sürdü, “Barajlar yapmak sizin de göreviniz değil mi” diye sordu.

Ersin, verdiği soru önergesinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun küresel ısınmanın etkileri ve olası sonuçlarını önceden görerek, 2 yıldan beri Çamlı, Emiralem ve Bostanlı barajlarını yapabilmek için hHükümetten talep ettiği ÇED raporu ve arazi tahsisi isteklerine yanıt alamadığını söyledi. DSİ'nin 38 yıl önceki İzmir İçmesuyu Master Planı'na dayanarak, kente verilen suyun yeterli olduğunu ileri sürdüğünü belirten Ersin, “Ankara ve İstanbul belediyelerine yüzlerce kilometreden su getiren ve bunun için her türlü kolaylığı sağlayan hükümet, İzmirliler'e üvey evlat mauamelesi yapmakta, İzmir'e karşı fetih anlayışı ile hareket etmektedir. AKP, İzmirliler'i sıkıntıya sokup, bezdirerek, belediye başkanlığını kazanma amacındadır. İzmirliler'e su üzerinden siyasi operasyon yapılmakta ve açıkça insanlık suçu işlenmektedir” dedi.

Ersin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, “Barajları ben yapacağım, sen hava atacaksın” sözününün anlamını sordu. Ersin, Başbakan'a “Bu sözleriniz İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne karşı maksatlı tavrınızı ortaya koymuyor mu? Barajlar yapmak sizin de göreviniz değil mi? Siyasi amaçlarınız için İzmirliler'i mağdur etmek bir Başbakan'a yakışıyor mu mu? Bu davranışınız insan haklarına aykırı değil mi?” sorularını yöneltti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 16:13:24
Güncelleme :5 Eylül 2008 Cuma 10:38:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?