26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

CHP'li Başkan'a MHP sahip çıktı

MHP İl Başkanı ve Büyükşehir Başkan adayı Dervişoğlu, Başkan Aziz Kocaoğlu’nun her zaman arkasında olduklarını açıkladı: Hangi sebeple olursa olsun Kocaoğlu’na saygısızlık yapılmasına tepkisiz kalamayız.

MHP İl Başkanı ve Büyükşehir Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu, son zamanlarda CHP içinde süren tartışmalarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. ‘İsminde Cumhuriyet olan bir partinin Cumhuriyet Bayramı’nda yaşadıklarına ve yaşattıklarına bir bakınız. Bunların derdi Atatürk’ün kurduğu cumhuriyeti yüceltmek değil, CHP içinde hakimiyet kavgası vermektir’ diyen Dervişoğlu, İzmir’in kendine has siyasi kültür ve terbiyesinin CHP içindeki hiziplere kurban edilemeyecek kadar önemli olduğunu vurguladı.

SIRADAN BİR CHP’Lİ DEĞİL

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun sıradan bir CHP çalışanı değil, İzmir’in Belediye Başkanı olduğunu ifade ederek üzüntüerini belirten MHP İl Başkanı Dervişoğlu ‘Sayın Kocaoğlu’na parti çalışanı muamelesi yaparak, ne tür bir tatmin yaşıyorlar anlayabilmiş değilim. Ancak belli ki bu durumdan memnuniyet duyanlar var. Hangi sebeple olursa olsun İzmir’in Belediye Başkanı’na saygısızlık yapılmasına tepkisiz kalamayız’ diye konuştu.

İZMİR’İ ÇİLEDEN ÇIKARIR

CHP’NİN kendi adayını belirlerken tercih edeceği kriterler konusunda özgür olduğuna da değinen Müsavat Dervişoğlu ‘Kimi istiyorlarsa onu aday yaparlar. ‘Nezaketsizlik’ diye bir tercih kriteri yoktur. Aday yapmayacağınız kişiye saygısızlığı meşru kılan anlayış, şayet CHP yönetimine hakim olmuşsa bu sadece Kocaoğlu’nu değil, İzmir halkını da çileden çıkarır’ dedi.

HEPİMİZ SORUMLUYUZ

DERVİŞOĞLU ‘İzmir’in siyasi onurundan müştereken sorumluyuz. Sadece seçim öncesi birtakım entrikalara gerekçeler oluşturmak için, belediye başkanlığını itilip kakılabilecek bir makammış gibi sunmaya kalkışmak İzmirlilik ile bağdaşmayan bir siyasi densizliktir’ dedi.

Star
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 10:12:17
Güncelleme :31 Ekim 2008 Cuma 10:19:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?