2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Çiftçilere bitki koruma eğitimi

İZMİR'DE ÇİFTÇİLERE BİTKİ KORUMA EĞİTİMİ

Gıda sektöründe Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden biri olan Tukaş tarafından çiftçilere kontrollü tarım sisteminin bir parçası olan bitki koruma konusunda eğitim verildi.

Tukaş ve Hektaş işbirliğiyle "kontrollü tarım sistemi" kapsamında domates ve turşuluk salatalık üreticilerine, güvenli gıda çerçevesinde zararlı, hastalık ve yabancı otlarla mücadelede dikkat edilmesi gereken konularda bilgi ve pratik eğitim amacıyla seminerler verildi. Tukaş'ın Torbalı ve Manyas fabrikalarında verilen eğitimlere yaklaşık 200 çiftçi katıldı. Tukaş'ın tarıma dayalı gıda sektöründe gücünü kontrollü tarım sisteminden aldığını belirten Nihat Karadağ, "Tukaş, ürünlerinin hammaddesini oluşturan sebze ve meyvelerin büyük çoğunluğunu kontrollü tarım sistemi ile tedarik etmektedir. Çiftçiler ile yakın işbirliği kurulmasını ve onlara teknik destek verilmesini sağlayan kontrollü tarım sistemi sayesinde üretimin her aşamasında kalitesi takip edilebilen tarımsal hammaddeler, ISO 22.000 kalite yönetim sistemi ile işlenmekte ve Tukaş markalı her mevsim taze ürünler olarak sofralara sunulmaktadır. Tukaş'ın ziraat mühendisleri çiftçilerin tarlasını sürekli kontrol ederek, teknik destek sağlamak

suretiyle ekim ve dikimden hasadın sonuna kadar verimliliğin artırılması ve maliyetlerin düşürülmesi konusunda çiftçilere yardımcı olmaktadır. Tukaş, kontrollü tarım kapsamında Ege ve Marmara bölgelerindeki çiftçilerin ürününü satın alarak, ülkemizin tarım ekonomisine katkı sağlamaktadır. Tukaş, 2010 yılında 2 bin 89 hektar tarımsal alanı içeren yaklaşık 106 bin ton tarımsal hammadde tedarik sözleşmesi gerçekleştirmiştir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2011 Cuma 21:21:04
Güncelleme :5 Şubat 2011 Cumartesi 01:20:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?