26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Çifte konserle yeni yıl coşkusu

Ege Üniversitesi Rektörlüğü ile İzmir Devlet Opera ve Balesi işbirliğiyle hazırlanan "Yeni Yıl Konserleri", 22, 23 ve 26 Aralık 2008 tarihlerinde EÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. 22 ve 26 Aralık'taki konserler Ege Üniversitesi öğretim üyesi ve yardımcılarına yönelik olarak düzenlenirken, 23 Aralık'taki "Puccini'den Arya ve Düetler" konseri tüm klasik müzikseverlerin katılımına ­biletli olarak açık olacak. Konserler saat 20.00'de başlayacak.

"Madame Butterfly", "Tosca" gibi ölümsüz operaların sahibi İtalyan besteci Giacomo Puccini'nin 250. Doğum Yılı Anısına 22 ve 23 Aralık'ta düzenlenecek olan konserlerde, İZDOB Orkestrası, Şef Antonio Pirolli yönetiminde, bestecinin operalarından aryalar ve düetlerden oluşan zengin bir repertuvarı seslendirecek.

İzmir'den doğmuş bir orkestra olan Sunshine Band'in 26 Aralık'ta vereceği "Nostaljik Pop Şarkıları" isimli konserde "I feel good", "I need a hero" gibi klasikleşmiş popüler eserler seslendirilecek. Trombon sanatçısı ve piyanist Muhittin Yıldız'ın şefliğini yaptığı orkestra, 50'lerden günümüze sevilen şarkılardan oluşan evrensel bir repertuvar ile EÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde davetlilere Yeni Yıl coşkusunu yaşatacak. Bu konserin Sevgililer Günü'ne özel, romantik eserlerden oluşan tekrarı, 16 Şubat 2009 tarihinde yine EÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Kombo, bigband ve senfonik olmak üzere 3 ayrı konseptle yapılanan Sunshine Band, kurulduğu 2007 yılından beri Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki konser ve festivallerde caz, Latin, pop, soul, napoliten, klasik ve oldies türündeki eserleri müzikseverlerle paylaşıyor. İzmir'in önde gelen orkestralarından biri olan Sunshine Band, konser konseptine göre sayısı değişen seçkin sanatçıları içinde barındırıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 12:34:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?