19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Çiğli'ye ulaşım müjdesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi tarafından Çiğli Güzeltepe'de oluşturulan 10 bin metrekare büyüklüğündeki park ve piknik alanını törenle hizmete açtı.


Açılış törenine Çiğli Belediyesi Başkan Yardımcısı Erkan Gül, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve Sasalı Belediye Başkanı Veli Kasap'ın yanısıra yüzlerce Güzeltepeli katıldı. Yağmura rağmen büyük bir coşku içinde geçen açılış törenin ardından, Başkan Kocaoğlu ile vatandaşlar, ünlü sanatçı Hüseyin Turan'ın konserini hep birlikte dinlediler.


Göreve geldikleri günden bu yana, kentin her yanına eşit hizmet götürmek amacıyla çalıştıklarını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 4,5 yıllık görev süreleri boyunca metropol ilçeler arasında en fazla yatırım alan ilçenin Çiğli olduğunu belirtti. Çiğli'nin bu yatırımlara hakkı ve ihtiyacı olduğunu hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Kentin her kesimindeki hemşehrilerimizin yaşam standartlarını yükseltmek için uğraşıyoruz. Planlı ve programlı çalışmalarımız sayesinde ihtiyaçları öncelik sırasına koyarak yatırımlarımızı bir bir gerçekleştiriyoruz. Seçim sürecine girdiğimiz şu günlerden sonra da, bundan önce olduğu gibi gerek kendimiz gerekse partimiz için dürüst ve onurlu bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinin çok zor ama bir o kadar da onurlu ve yüce bir görev olduğunun altını çizen Başkan Kocaoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
“Bu görev siyasette çok az insanın ulaşabildiği bir noktadır. Bize nasip olan bu görevi, kendimize, ailemize zarar vermeden tamamlamak arzusundayız. Bize uygun bulduğumuz CHP felsefesi ile çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz. Bizden önceki iktidardan aldığımız bayrağı, yine bir CHP'li belediye başkanına devretmek istiyoruz. Hem partimiz hem de biz vicdanen müsterihiz; belediye başkanlığı görevimiz boyunca büyük bir hata yapmadık, başımıza bir iş gelmedi. Sınırlı kaynaklarımızla gücümüzün yettiği projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz.”


Anadolu Caddesi'nde yapımı devam eden altgeçitlerin, bölgedeki trafik sorununa çare olacağını değinen Başkan Kocaoğlu, müjde verdi. Başkan, “33 milyon YTL'si kamulaştırma, 31 milyon YTL'si de inşaat olmak üzere toplam 64 milyon YTL'ye mal olan altgeçitlerimizi,. Aralık ayında hizmete alıyoruz. Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi'nin de hizmete alınmasıyla Çiğli ve bu yöndeki trafik sorunu tamamen ortadan kalkmış olacak” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2008 Pazartesi 09:48:00
Güncelleme :29 Eylül 2008 Pazartesi 09:48:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?