4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Çimentepe'de sahte rakı deposuna baskın

İzmir'in Konak İlçesi Çimentepe semtinde bir eve yapılan baskında, 166'sı büyük, 38'i de küçük olmak üzere toplam 204 şişe sahte rakı ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, Çimentepe'de oturan Hamit S'nin (31) evine yaptığı baskında 166 adet büyük, 38 adet de küçük olmak üzere toplam 204 adet sahte Yeni Rakı ele geçirdi. Depo olarak kullanılan evin sahibi Hamit S. ile yakın akrabası olan hırsızlıktan sabıkalı Abdullah D. (27) gözaltına alınırken, olayla ilgili ismi açıklanmayan bir kişinin arandığı bildirildi.

Zanlıların ifadesine başvuran polis, bilyalı kapaklı sahte rakıların bilyalarının kaydırılarak ağızdan dolum yapıldığını, daha sonra kapakların çakılarak veya Japon yapıştırıcısıyla yapıştırılarak gerçekmiş gibi piyasaya sürüldüğü bilgisine ulaştı. Evde ele geçirilen sahte rakıların ikinci parti olduğu ve piyasaya sürülmek için bekletildiği, ilk parti malın ise İzmir'in çeşitli semtlerindeki içkili bar ve restoranlara pazarlandığı öğrenildi. Polis imalathaneyi bulmak için çalışma başlatırken, içkili bar ve restoranların sahipleri ile vatandaşlar sahte rakıya karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

İki zanlı sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilirken, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

.
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2005 Pazar 17:46:05
Güncelleme :10 Ekim 2005 Pazartesi 13:23:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?