26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Cinayet sanığına 'bıyık çekme' indirimi

İzmir'in  Bornova İlçesi'nde 2 kişiyi öldürüp 2 kişiyi de öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla, 4 kez ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Zakir Meral, 41 yıl 10.5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, öldürdüğü kişilerden birinin sanığın bıyığını çekmesini ağır tahrik sayıp, indirim uyguladı.

Silah kaçakçılığı, adam öldürme, yaralama, Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet gibi birçok suçtan sabıkası bulunan, çete lideri olmaktan da başka bir davadan yargılanması süren Zakir Meral, 15 Haziran 2005 tarihinde Ünsal Aksu (33) ile Alayı Bulut'u (25) silahlı saldırı sonucu öldürüp, Murat Çelik (33) ve Cuma Aygün'ün ise (28) yaraladığı iddiasıyla, polisin düzenlediği operasyonla yakalanıp tutuklandı. Zakir Meral hakkında İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde iki kişiyi öldürmek ve iki kişiyi öldürmeye teşebbüs suçlarından dört kez ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yapılan son duruşmaya tutuklu yargılanan Zakir Meral ile tarafların avukatları katıldı. Sanık Zakir Meral savunmasında “Ben öldürdüğüm ve yaraladığım kişileri tanımam. Daha önce Torbalı'da tefecilik yapan birisini silahla yaraladım. Olaydan önce beni araçla takip ettiler, yolumu kestiler. Bana ‘Dağdan, kırsaldan geldik’ dediler. Beni bir bakıma terör örgütü üyeleriymiş gibi tehdit ettiler. Ben bu kişinin adamları olduğunu tahmin ettim. Biri gelip, bıyığımı çekti. Beni öldürme veya gözdağı verme gibi bir niyetleri vardı. Beni bir yere götürmek istediler. Onların tuzağına düşmedim. Ben geçmişte cezaevine girip çıktım. Böyle bir duruma düşmekten çok kaçındım ama ölenler ve arkadaşlarının ısrarı üzerine bu hale düştüm. Kendilerine de ısrarlı bir şekilde cezaevinden yeni çıktığımı, yeniden cezaevine girmek istemediğimi söyledim. Zaman geriye çevrilse, olay yerinde ölü olarak yatanlardan biri de ben olmak isterdim. Bu hale gelmek istemezdim” dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Zakir Meral'i önce dört kez ömürboyu hapis cezasına mahkum etti. Ölenlerin sanığı tehdit edip, kendilerini terör örgütü üyesi gibi tanıtıp, bıyığını çekmelerini ağır tahrik saydı. İki ayrı öldürme için 15'er yıl, iki yaralama suçundan biri için 5 yıl 7 ay 15 gün, diğerinden 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Sanığı toplam 41 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 13:19:08
Güncelleme :22 Ekim 2008 Çarşamba 13:30:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?