19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Çinliler İzmir'de ısrarlı

Çin hükümetinin dünyada en iyi yatırım yapılacak 40 kentten biri olarak gösterdiği İzmir, bu kez Çin Sanayi ve Ticaret Genel Sekreter Yardımcısı Wang Zhanxiong başkanlığında 16 şirketin yöneticilerinden oluşan Tianjin heyetini ağırladı. ESBAŞ'ta yatırım için incelemeler yapan heyet, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Yusuf Ali Karaman'ı da ziyaret etti.


Çin ile son yıllarda ikili ilişkilerimizin son derece ciddi ve olumlu geliştiğini belirten Karaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun geçtiğimiz yıl Tianjin kentine giderek kurduğu ilişkilerin, geçen zaman içinde daha da geliştiğini görmenin mutluluk verici olduğunu söyledi. Karaman iki ülke arasında coğrafi olarak büyük mesafeye bulunduğunu belirterek, “Dilerim, kuracağımız ilişkiler çerçevesinde sağlanacak işbirliği ve yapacağımız çalışmalar da o kadar büyük olur” dedi. İzmir'in sahip olduğu imkanlar açısından yatırım yapılacak ideal bir kent olduğunu vurgulayan Karaman şöyle devam etti: “İzmir gerek yatırım olanakları ile gerek eğitimli işgücü ve gerekse de iklimi ile işadamları açısından çok cazip bir kent. Burada kurulacak tesisler sadece Türkiye'ye değil Avrupa ve Ortadoğu'ya da açılma bakımından önemli fırsatlar sunmaktadır”


Çin Sanayi ve Ticaret Genel Sekreter Yardımcısı Wang Zhanxiong ise bu ziyareti elektronik, makine, otomotiv ve gıda sektörü üzerine faaliyet gösteren firmaların temsilcileri ile gerçekleştirdiklerini belirterek, “Çin olarak Ege Bölgesi'ne dolayısıyla İzmir'e yatırım yapmak istiyoruz. İzmir hem coğrafi olarak, hem teknolojik olarak bize güzel imkanlar sunuyor” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 11:13:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?