19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Çinlilerden ikinci iade-i ziyaret

Mayısta kenti ziyaret eden 16 kişilik Tianjin heyetinin ardından, yine bu kentin ticaret ve sanayi federasyonuna bağlı 8 kişilik üst düzey şirket yöneticisi 23 Temmuz’da İzmir’e gelecek


Çinli yatırımcıların EXPO adaylığı sürecinde İzmir’e duydukları ilgi artarak sürüyor. 15 ve 16 Mayıs’ta kenti ziyaret eden 16 kişilik Tianjin heyetinin ardından, yine bu kentin ticaret ve sanayi federasyonuna bağlı 8 kişilik üst düzey şirket yöneticisi 23 Temmuz’da İzmir’e gelecek. Heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret edecek. Ege Serbest Bölge’de incelemelerde bulunacak. Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda da karşılıklı işbirliği protokolü imzalayacak.

İki ülke arasında işbirliği artacak
Başkan Kocaoğlu, geçtiğimiz yıl sonunda Pekin, Şangay ve Tianjin’e yaptığı ziyaretlerde sık sık dile getirdiği işbirliği konusunun, Çinli yatırımcılar tarafından da ciddi olarak değerlendirilmesinden büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. İzmir‘in EXPO adaylığı çerçevesindeki ziyaretlerin ve tanıtımların sonuca ulaştığını görmekten mutlu olduklarını belirten Kocaoğlu şunları söyledi: “Tianjin Belediye Başkanı Dai Xianglong’u ziyaretimiz sırasında, İzmir’deki yatırım imkanlarını bütün ayrıntılarıyla anlatıp işbirliği çağrısı yapmıştık. Sayın Başkan da bize net mesajlar vermişti. Tianjin’i dünyanın lojistik merkezi haline getirmeye başladıklarını ve İzmir’in ticari ortağı olabileceklerini söylemişti. Hatta yurtdışına daha fazla yatırım yapmak isteyen Tianjinli işadamları için bir yatırım fonu kurduklarının da altını çizmişti. Şimdi bu temennileri uygulamaya geçirmek üzereyiz.”

İzmir ile Tianjin ticari partner
2007’nin kasım ve aralık aylarında Çin’ iki kez ziyaret eden Başkan Kocaoğlu, oradaki yatırımcılar tarafından verilen “dünyada yatırım yapılabilir en iyi şehirler” ödüllerinden birini de İzmir adına almıştı. 16 yıldan bu yana İzmir’in kardeş kenti olan Tianjin’de Sanayi ve Ticaret Federasyonu Başkan Vekili Zhao Jianzhang’le de görüşen Kocaoğlu, yeni yatırım imkanları için ziyaret sözünü de burada almıştı. Başkan Kocaoğlu, 1990’dan bu yana kardeş kent ilişkileri bulunan İzmir’le Tianjin’in iyi bir ticari partner olacağına inandığını belirtti.

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2008 Cumartesi 10:11:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?