5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Ciwan Haco’nun İzmir konseri olaylı geçti

 Kürt asıllı Suriyeli şarkıcı Ciwan Haco’nun İzmir konseri olaylı geçti. Konserini yarıda kesen sanatçı, hayranları tarafından yuhalandı. Öcalan lehine slogan atan seyirciler, konser yarıda kesilince öfkelenip sahneyi pet şişe yağmuruna tuttular.

Fuar Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen konser gayet sakin başladı. Açıkhavayı dolduran yaklaşık 2 bin Ciwan Haco hayranı, şarkıcının Kürtçe parçalarıyla kendilerinden geçerken, kızlı-erkekli bol bol halay çekti ve zafer işareti yaptı. Konserinde 8 Kürtçe şarkı söyleyen ve yaklaşık 1 saat kalan Haco, ön sıralardaki izdihamdan baygınlık geçiren bir genç kızın korumalar ve sağlık görevlileri tarafından götürülmesinin ardından, sahneyi terk etti. Genç kızın ambulansla hastaneye kaldırılması istendi ancak, yakınları izin vermedi. Ambulansın içine girmek isteyen bir yakını ile görevliler arasında tartışma çıktı, itişme ve kakışmalar yaşandı.

Bu sırada seyirciler de Açıkhava Tiyatrosu’nu terk etmeye başladı. Öcalan lehine tezahürat yaparak Haco’nun yeniden sahneye dönmesini isteyen hayranları, sanatçı dönmeyince bu kez yuhalamaya başladı. Yabancı bir grup ile birlikte sahneye çıkan ve hiç Türkçe şarkı söylemeyen Haco’yu dinlemek için 25 milyon lira verdiklerini belirten hayranları, konserin yarım kalmasına büyük tepki göstererek, "25 milyon lira verdik, o sahnede bir saat bile kalmadı. Haco bir daha buraya gelme, Türkiye’ye gelme" şeklinde konuştular. Korumalarla da tartışan seyirciler, sahneyi de pet şişe yağmuruna tuttu.

Sanatçı kimseye görünmeden arka kapıdan ayrılırken, tiyatro güvenlik birimlerinin kontrolünde olaylar daha da büyümeden boşaltıldı.

İZMİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2004 Pazar 15:51:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ferhat sayan IP: 78.178.56.xxx Tarih : 2.09.2008 13:32:10

ben kendim kürdümü ve kürtce şarkıları çok severim