8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Çocukları uyuşturucu kuryesi yaptılar

İzmir'de düzenlenen operasyonda, sokakta esrar satıcılığı yaptıkları ve 17 yaşının altındaki kişileri “kurye” olarak kullandıkları öne sürülen grubun 6 üyesi yakalandı.

Uyuşturucu satışıyla mücadeleyi sürdüren Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, Eskiizmir semtinde “torbacı” olarak tanımlanan ve sokakta esrar satan bir grubun faaliyet gösterdiği bilgisi üzerine, takip başlattı.

Ekipler, 1 ay sürdürdükleri takip sonucu, elebaşılığını F.G'nin (33) yaptığı iddia edilen gruba yönelik operasyon düzenledi.

Operasyonda, F.G'nin yanı sıra Y.T. (23), D.T. (18), H.U. (19), S.A. (25) ve A.K. (19) gözaltına alındı. Zanlıların üzerinde, “meşe” tabir edilen, birer içimlik paketler haline getirilmiş 71 gram esrar ele geçirildi.

ÇOCUKLARI KURYE OLARAK KULLANMIŞLAR

Zanlıların, grup içinde satıcılık, gözcülük, müşteri temin etme gibi görevler üstlendikleri bildirildi. Takip sırasında, bu kişilerin ayrıca 17 yaşın altındaki çocuklara, belli kişilere teslim edilmek için içinde esrar bulunan paketleri vererek “kuryelik” yaptırdıkları tespit edildi.

Zanlıların, çocuklara, uyuşturucuyla yakalansalar dahi polis tarafından ifadelerinin alınamaması ve tutuklanmamaları nedeniyle kuryelik yaptırdıkları belirtildi.

F.G, Y.T, H.U, S.A. ve A.K'ın çeşitli suçlardan poliste kayıtlarının bulunduğu, grubun üyesi olduğu belirlenen 2 kişinin daha arandığı kaydedildi.

Zanlılar, sorgularının tamamlanmasının ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.
a.a
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2006 Cuma 15:43:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?