19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

ÇÖYDER'e kaymakam yardımı

Kiralarını ödeyemedikleri gerekçesiyle zor günler geçiren Çağdaş Özürlüler Yaşam Derneği'nin (ÇÖYDER) Buca Şubesi'ne, Buca kaymakamı yardım etti. 

Buca Kaymakamlığı'nda özürlü maaşı ve yeşil kart koordinatörü olarak çalışan 2 çocuk annesi Ayşegül Sarıçam Bayraktar'ın girişimiyle kurulan dernek zor günler geçiriyor. Ancak bu zamana kadar kendi imkanları ile derneği ayakta tutmayı başardıklarını belirten Bayraktar, sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek, "3 aydır kira ödeyemedik ve suyumuz kesik. Çok zor günler geçiriyoruz. Devlet yetkililerinden yardım bekliyoruz" diye konuşmuştu. 

ÇÖYDER Buca Şubesi Başkanı Bayraktar, "Buranın aylık 350 YTL kirasını, elektrik, su, telefon gibi masraflarını fedakarlık yaparak çoğu zaman kendi cebimden ödüyordum ama bize kimse sahip çıkmıyor. Biz sadece 1 gün değil, her zaman hatırlanmak istiyoruz". 

Derneklerinin Buca'nın merkezine çok uzak olduğunu söyleyen Ayşegül Sarıçam Bayraktar, sözlerini şöyle tamamladı: "Kiralar çok yüksek olduğu için ancak burayı bulabildik. Engelli arkadaşlar gelmekte zorlanıyor. Devlet büyüklerinden yardım istiyoruz. Bizi yalnız bırakmasınlar" diye konuşmuştu. Derneğin zor durumda olduğunu öğrenen Buca Kaymakamı Mehmet Taşdöğen Dernek başkanını yanını çağırarak Buca Kaymakamlığının yanında bulunan boş arsada yer vererek "Yeni dernek binanızı buraya kuracağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 10:12:01
Güncelleme :13 Ağustos 2008 Çarşamba 10:17:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?