8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Cumhuriyet, İzmir'in ayrılmaz parçası

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 68. yıldönümünde, Anıtkabir’i daha önce ziyaret etme fırsatını bulamayanlar için, Konak Meydanı’nda “Anıtkabir İzmir’de” sergisini, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in de katılımıyla halkın hizmetine açtı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 68. yıldönümünde, Anıtkabir’i daha önce ziyaret etme fırsatını bulamayanlar için, Konak Meydanı’nda “Anıtkabir İzmir’de” sergisini açtı.

“Anıtkabir İzmir’de” sergisi kapsamında oluşturulan Anıtkabir özel defterini imzalayan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği, Atatürk İzmir’de sergisinin açılışında bulunmaktan fevkalade mutluyum. Milletimizin gönlünde yaşayan büyük Atatürk’ün vefatının 68. yıldönümüne uygun düşen bu sergiden dolayı Sayın Başkanı ve emeği geçenleri kutluyorum” diye yazdı.

Serginin açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Atatürk’ün askeri ve siyasal anlamda yaptıklarıyla ezilen uluslara örnek olduğunu belirterek, tüm tarihin akışını değiştirdiğini söyledi.

“ATATÜRK İLE İZMİR ARASINDA KOPMAZ BAĞLAR VAR”

Atatürk ile İzmir arasında kopmaz bağlar olduğunu belirten Kocaoğlu, “Biz onun düşüncelerine sahip çıktık, izinde yürüdük. Kurtuluş savaşının utkuya ulaştığı bu anlamlı meydandan haykırmak istedik. Bizler Türkiye’nin çağdaş, aydınlık yönünü temsil eden kentin insanları olarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda tüm kararlılığımızla yürüyor, ışığı önünde aydınlanıyoruz” dedi.

VALİ KÖKSAL, “CUMHURİYETE GİDEN YOL İZMİR’DE AÇILDI”

İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, “Cumhuriyet İzmir’in ayrılmaz parçası. Cumhuriyete giden yol İzmir’de açıldı; ilk kurşun İzmir’de bu meydandan atıldı, Kurtuluş Savaşı yine İzmir’de sona erdi. Yüce Atatürk ne senden ne de senin eserlerinden vazgeçeriz” diye konuştu.
anka
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2006 Cuma 22:43:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?