26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Davullu zurnalı toplu iş sözleşmesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Otel Lokanta ve eğlence Yerleri İşçileri Sendikası (OLEYİS) toplu iş sözleşmesine imza attı. Sözleşmenin imzalanmasının ardından büyükşehir belediyesi önünde toplanan işçiler davul ve zurna eşliğinde halay çekti.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile OLEYİS arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Grand Plaza A.Ş. çalışanları taşeron firmadan ayrılarak toplu iş sözleşmesine katılmış oldu.

İmza töreninde işçilerin sevgi gösterisiyle karşılanan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, göreve geldiği günden bu yana taşeronlaşmayı ortadan kaldırmak için çalıştığını dile getirdi. Taşeronlaşmanın felsefelerine ve yaşam biçimlerine uymadığını belirten Başkan Kocaoğlu, "Emeğin yüceliğine inanan bir kişiyim. Buna inanan bir partide siyaset yapıyorum. Kenti sosyal demokrat yaşama geçirmek için faaliyet gösteriyorum. Kenti kalkındırmak ve geliştirmek zorundayız. En büyük servetimiz İzmir'in yetişmiş, sevecen ve hoşgörülü insan yapısıdır" dedi. Basında taşeron firmayla ilgili yer alan haberlere ilişkin de açıklama yapan Başkan Kocaoğlu, işçilerin belediyeye geçmesinin ardından taşeron firmanın kıdem tazminatı konusunda haksız kazanç sagladıklarına yönelik haber ve yazıların doğru olmadığını ifade etti. Taşeron firmaya belediye kasasından kar sağlama durumunun müfettiş incelemesi sonucunda da söz konusu olmadığını belirten Başkan Kocaoğlu, "Taşeron şirketlerde zaman zaman çeşitli olumsuzluklar yaşanıyor. Taşerondan kurtulmak için üç yol vardır. Belediye Başkanı bu konuda mücadele etmeli, sendikalar toplu sözleşmeleri fiyat yönünden istismar etmemeli ve işçiler iş güvencesi var diye özverili çalışmaktan vazgeçmemeli. Bu üç ayak sağlam durursa taşeronlaşmayı İzmir'den kaldıracağız ya da minimuma indireceğiz" diye konuştu. İmza törenine katılan OLEYİS Başkan Yardımcısı Hüseyin Güler ise toplu sözleşme dönemindeki en büyük kazanımlarının "taşerona hayır" diyen bir belediye başkanının bulunması olduğunu belirteke, "Sosyal demokrat anlayışla işçiden yana olan Başkanımıza teşekkür ederiz" dedi. İmza töreninin sonunda büyükşehir belediye binası önünde toplanan Gran Plaza A.Ş. çalışanları ve sendika üyeleri davul ve zurna eşliğinde halay çekti.

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 13:31:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?