19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Dayak atan annesini şikayet edecek

İzmir'de anne baskısı gerekçesiyle 1.5 ay önce evden kaçıp, daha sonra annesinin durumuna üzüldüğü için geri dönen 19 yaşındaki Yasemin A., geceyi bir arkadaşının evinde geçirmesine kızan annesi 44 yaşındaki Satı A.'nın kendisini yine dövdüğünü öne sürdü. Hastaneye gidip darp raporu alan genç kız, annesinden şikayetçi olacağını ve bir daha eve dönmeyeceğini söyledi.

Lise mezunu Yasemin A., geçen cumartesi günü bir arkadaşının doğum günü partisine katılmak için evlerine gitti. Geceyi arkadaşında geçiren genç kız, ertesi gün evine döndü. Evlerinin balkonunda olan anne A. iddiaya göre, dönüşte kızına hakaret etti. İçeri giren genç kızı topuklu ayakkabıyla, bacak, omuz ve sırtına vurarak dövdü, mutfağa kilitledi. Mutfağın penceresinden dışarı çıkan genç kız, arkadaşlarının yardımıyla İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderek darp edildiğine dair rapor aldı.

EVDEN KAÇIP GERİ DÖNMÜŞ

Geçen mart ayında da annesinin baskılarına dayanamayarak evden kaçtığını öne süren Yasemin A. şu iddiada bulundu:

“Annem basına ve polis ekiplerine manken olmak için kaçtığımı söyledi. O zaman da beni dövüyordu ve hakaret ediyordu. Baskısından kurtulmak için evden kaçtım, bir arkadaşımın evinde kaldım. Evdeki para ve altınları aldığımı bile söyledi. Sonra bir televizyon kanalında kendisini gördüm, hastalandığını öğrendim, acıdığım için eve geri döndüm. Aramızda anlaştık, bir daha şiddet uygulamayacaktı, ama değişen bir şey olmadı.”

Genç kız hiç görmediği babasının da aslında ölmediğini öğrendiğini, annesinin bu konuda da doğruyu söylemediğini öne sürdü. Artık annesiyle birlikte yaşamayacağını, iş bulup kendisine yeni bir hayat kuracağını dile getiren Yasemin A., polise annesi hakkınde şikayette bulunacağını da söyledi. Arkadaşına annesinden izin alarak gitmesine rağmen, sonradan kendisine şiddet uyguladığını ileri süren genç kız, vücudunda darp izleri olduğunu belirten raporu aldıktan sonra hastaneden ayrıldı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2008 Pazartesi 13:37:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?