19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Dayısıyla aynı karaciğeri paylaştı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilen bir nakille Gaziantepli 7 yaşındaki Tülay Kandallı, dayısı Mehmet Yağcı (31) ile aynı karaciğeri paylaştı. 

Yeğeninin son 10 günde Hepatit A'ya bağlı karaciğer yetmezliği teşhisi nedeniyle acil olarak hastaneye kaldırıldığını belirten 7 yıllık evli ve 2 çocuk babası Mehmet Yağcı, "İlk teşhis Gaziantep Çocuk Hastanesi'nde kondu. Burada 4 gün kaldık. Daha sonra durumu ağırlaşınca Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne başvurduk. Burada acil olarak organ nakli olması gerektiğini söylediler. Onların önerisi ile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne geldik" dedi. 

Son 5 gündür yeğeninin tedavisinin Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde devam ettiğini açıklayan Mehmet Yağcı, "Nakil konusu gündeme geldiğinde hemen gerekli testleri yaptırdım. Sonuçlar olumlu çıkınca nakile karar verildi. Şimdi tek isteğim yeğenimin bir an önce iyileşerek eski sağlığına kavuşması" diye konuştu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki nakil Doç.Dr.Murat Kılıç, Doç.Dr.Murat Zeytunlu ve Plastik Cerrahi'den Prof.Dr.Mehmet Alper başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 14:03:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?