4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

DEHAP'tan çirkin eylem

İzmir’de DEHAP Gençlik Kolları’na bağlı bir grup, Kadifekale semtinde eylem yaptı. Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ı övücü sloganlar atan grup, kendilerini engellemek isteyen polislerle çatıştı. Eylemciler polislere taş ve molotof kokteyli atarak karşılık verdi. Olaylarda 1 polis memuru hafif yaralandı.

DEHAP Gençlik Kolları üyeleri yaklaşık 30 kişilik bir grup, Kadifekale Surları yakınlarında Güneydoğu’da yaşandığı ileri sürülen yargısız infazları protesto etmek için toplandı. Yaklaşık 30 kişilik grup, terörist başı Abdullah Öcalan’ı övücü sloganlar attı.

Bunun üzerine Çevik Kuvvet ekipleri yolları keserek barikat kurdu. Bu arada aralarında çocuklarında bulunduğu grup, polislere taşlar attı.

Eylemcilerden atılan yüzlerce taş polis ve panzerlere geldi. Taşlardan park halinde bulunan 3 araçta hasar gördü. Eylemcilerden biri panzere molotof kokteyl attı. Alev alan panzer polislerin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Atılan taşlardan 1 polis memuru da hafif şekilde yaralandı. Panzerlerin su sıkması ardından eylemciler ara sokaklara kaçtı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2005 Cumartesi 20:45:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?