26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

DEİK-ALOSBİ işbirliği

Türk sanayinin global dünyaya açılan kapısı "7 yıldızlı" organize sanayi bölgesi ALOSBİ Lüksemburglu işadamlarının hayranlığını kazandı.

9 Eylül 2008 tarihinde Lüksemburg Ekonomi ve Dış Ticaret Bakanı J. Krecke ve beraberindeki İşadamları Heyeti'nin Türkiye ziyareti sebebi ile DEİK/Türk-Belçika İş Konseyi, İTO ve Lüksemburg Ticaret Odası işbirliği ile İstanbul'da düzenlenen "Lüksemburg: İş ve Finans Merkeziniz" isimli seminer sırasında katılımcılara tanıtıldı. ALOSBİ ve DEİK arasında gerçekleştirilen işbirliği kapsamında organizasyon sırasında sergilenen ALOSBİ broşürlerine Lüksemburglu işadamlarının ilgisi oldukça yoğun oldu.

Aliağa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı N. Atıl Akkan, Almanya, Fransa ve Belçika ile sınır komşusu olan Lüksemburg'un Avrupa ile ticaret yapmak isteyen işadamları için büyük stratejik önem taşıdığına dikkat çekerken, bu organizasyon sayesinde ALOSBİ'yi Lüksemburglu işadamlarına tanıtarak yakın gelecekte bölgeye yeni yatırımlar kazandırmanın yanı sıra mevcut ALOSBİ üyelerinin Lüksemburglu firmalarla işbirliklerini de arttırmayı hedeflediklerini belirtti. Akkan; "5 bin metrekareden başlayan, altyapı çalışmaları bitmiş, yatırıma hazır sanayi parselleri yeni sanayicileri beklemekte. 9 milyon 220 bin metrekare alanı kaplayan ALOSBİ'de yatırımcılar için kesintisiz elektrik, doğalgaz, buhar ve su bulunuyor. Ayrıca Aliağa bölgesinde 14 adet liman bulunduğunu unutmamak gerek, özellikle ihracat yapan firmaların bölgemizle lojistik avantajları sebebi ile yakından ilgilendiklerini söyleyebiliriz. ALOSBİ, üye firmalarına sunduğu tanıtım ve gelişim hizmetleri ile de Türkiye'de bir ilke imza atıyor. Tanıtım ve Pazarlama Birimi ve Katılımcılar Destek Birimi ile ALOSBİ üyesi firmalara; e-ticaret, dış pazar araştırması, ithalat-ihracat danışmanlığı, yerli ve yabancı ticaret fuarları, AB Fonları, devlet kurum ve kuruluşlarının KOBİ'lere yönelik her türlü hibe, destek, teşvik ve kredileri konusunda danışmanlık ve KOSGEB Sinerji Odağı hizmetleri verilmekte. Çeşitli danışmanlık hizmetlerinden oluşan "Welcome Package" yabancı yatırımcılara avantajlar sağlıyor. Firmalara sunduğu tüm hizmetleri ISO 9001 kalite Güvencesi altında olan ALOSBİ "yedi yıldızlı" hizmetlerine önümüzdeki dönemde de devam edecek" şeklinde konuştu. Yerli ve yabancı yatırımcıların Bölgeye olan ilgisinin gün geçtikçe arttığını bildiren Başkan Akkan, teknolojik altyapısı ve üye firmalara sağladığı 7 yıldızlı tanıtım - gelişim hizmetleri ile AB Standartlarını ilk günden yakalayan ALOSBİ'nin, Türkiye'de bugüne dek gerçekleştirilen en büyük sanayi yatırımı olduğunu belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 13:20:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?