4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Demirtaş fark attı

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı seçimlerinde Ekrem Demirtaş 118 oy alarak, 55 oy alan rakibi Ömer Kaplan’a fark attı.

Dördüncü kez İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Ekrem Demirtaş, "Seçim geride kaldı. Bundan sonra iktidar-muhalefet ayrımı olmadan meclisin birarada çalışmasını bekliyorum" dedi.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı seçimlerinde Ekrem Demirtaş, rakibi Ömer Kaplan’a fark attı. Sakin bir ortamda geçen seçimlerde, 179 meclis üyesinin tamamı oy kullandı. Demirtaş 118 oy alırken, Kaplan 55 oyda kaldı. Oyların 2’si iptal edilirken, 4 oy da boş çıktı.

Yapılan oylama sonucunda Ekrem Demirtaş’ın yönetim kurulu listesinde yer alan Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi 118, eski yönetimde başkan vekili olan Akın Kazançoğlu 118, Ali Osman Öğmen 117, Murat Dağaltı 119, Bülent Kırılmaz 117, Mehmet Pamuk 116, Erdal Aksünger 117, Necmi Çalışkan 115, Sümer Rahmi Nemli 119, Vedat Özyavuzgil ise 117 oy aldı.

4. kez İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Ekrem Demirtaş, "Kaçıncı seçimim olduğunu bilmiyorum. Kazanmak da kaybetmek de var. Kaplan’ın da benim de ortak dileğimiz kazananın İzmir Ticaret Odası olması. Bundan sonra amacımız bir bütün halinde meslekleri geliştirmek, ticareti ilerletmek olacak. İzmir ve Türkiye’ye katkı yapmak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Oldukça güçlü bir meclis oluştuğunu da kaydeden Demirtaş, seçim sürecinin de olgun bir havada geçmesine katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Seçimin geride kaldığını ifade eden Demirtaş, bundan sonra iktidar-muhalefet olmadan meclisin birarada olmasını beklediğini söyledi. Demirtaş, "Çok oyla seçilmiş bir yönetim kurulu olmasına rağmen benim için önemli olan kaliteli ve genç insanların yönetime girmiş olması. Yakın bir zamanda meslek komitelerini olağanüstü toplantıya çağıracağız. Çalışma programı belirlenecek. Buna göre belki bütçe ve çalışma programı revize edilecek. Tek vücut halinde odayı take-off’a kaldıracağız" dedi.

Seçim sonuçları belirlendikten sonra bir açıklama yapan Ömer Kaplan ise, "Seçime girmeden önce, bizim için hayırlısı ne ise o olsun demiştik. Hayırlısı böyleymiş. Biz de ailemizi kazandık. Onlara daha fazla vakit ayıracağız. Hiçbir zaman sert muhalefet yapmadık. Seçimler olgun bir havada geçti. Bana ’Çok üzüldün mü’ diye sorarsanız, çok üzülmedim. Demokrasinin gereği bu. Sandık açıldı, sonuca herkes razı olacak. Sayın Demirtaş’a başarılar diliyorum. İzmir ve Türkiye’ye hayırlısı olsun" dedi.

NECİP KALKAN DA YENİDEN BAŞKAN

En yaşlı meclis üyesi Tayyip Günay’ın yönettiği meclis başkanlığı için yapılan seçimleri ise mevcut başkan Necip Kalkan kazandı. Seçimlerde Kalkan’a 77, Erkan Özsoy’a 50, Kamil Yıldırım’a ise 48 oy çıktı. 178 oyun kullanıldığı seçimlerde, 3 oy da geçersiz sayıldı. Kalkan’ı Ekrem Demirtaş, Erkan Özsoy’u ise Ömer Kaplan destekledi. Meclis başkan vekilliklerine ise 108 oy alan Rebii Akdurak ile 67 oy alan Necip Nasır seçildi.

Seçimler sonucunda 24 TOBB delegeliğine Ekrem Demirtaş, Turan Şen, Mustafa Kasalı, Salih Büyükuğur, Necdet Demirli, Rasim Saraçoğlu, Fatih Dalan, Cüneyt Güleç, Safinur Altuner, Levent Demirağlı, Hüseyin Payzin, Abdurrahman Aydoğan, Cüneyt Altınkapı, Ali Alak, Çetin Güvercin, Ahmet Hikmet Tünay, Coşkun Yolgörmez, Ender Kızıltoprak, Metin Akdurak, Ahmet Duran, Abdullah Salkım, Mustafa Karataş ve Salih Özçiftçi seçildi.

Bu yıl ilk kez oluşturulan Disiplin Kurulu’na ise Reşcan Akça, Mevlüt Özer, Sadrettin İşçimenler, Ertan Soydan, Avni Ersoy ve Tayfun Yelkenbiçer seçildi.

İzmir Ticaret Odası’nın yeni yönetim kurulu, seçimlerin tamamlanmasının ardından, oda merdivenlerinde geleneksel hatıra fotoğrafını çektirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2005 Pazartesi 04:34:52
Güncelleme :22 Mart 2005 Salı 13:21:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?