4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Demirtaş uçak seçti

İzmir Hava Yolları (İHY) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen dünyanın en büyük havacılık fuarı olan Air Show’da pek çok firmayla görüşmeler yaptıklarını belirterek, "15 Temmuz’a kadar uçak alımlarıyla ilgili nihai kararı vereceğiz. Çeşitli firmalarla deneme uçuşları yaptık, incelemelerde bulunduk. Uçakları görmeden almayacağız" dedi.

Yıllardır dış hat uçuşlarında büyük eksiklik hisseden İzmir’in tekrar dünyayla bağlantısını gerçekleştirmek amacıyla kurulan İzmir Hava Yolları, kuruluş ve uçak alım çalışmalarını bütün hızıyla sürdürüyor. İHY Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 13 Haziran’da Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen dünyanın en büyük havacılık fuarı Air Show’a heyet olarak katıldıklarını söyledi.

Fuarda aralarında Airbus ve Boeing’in de bulunduğu dünyanın en büyük uçak üreticisi firmaları, havayolu yatırımı yapan firmalara finansman sağlayan kuruluşlar, leasing firmaları ve dizayn firmalarıyla 2 gün boyunca yoğun bir program içinde görüştüklerini belirten Demirtaş, "Çok yoğun bir görüşme trafiği yaşandı. Bizim için çok faydalı oldu" dedi.

Yıllardır Türkiye’de kullanıldığı için Boeing ve Airbus firmaları hakkında bilgiye sahip olduklarını ve Fransa’da da bu firmaların üst düzey yöneticileriyle görüştüklerini kaydeden Demirtaş, "Bombardier ve Embraer firmalarının temsilcileriyle birlikte ise Paris üzerinde deneme uçuşları yaptık. Bombardier firması yine 23 Haziran’da Turbo Profits isimli modeliyle bizim için Dalaman’a bir deneme uçuşu yapacak" diye konuştu.

Önümüzdeki günlerde de bu görüşmelerin süreceğini ifade eden Demirtaş, satıcı firmayla finansman kuruluşlarına 30 Haziran’a kadar süre verdiklerini aktardı. Görüştükleri finansman kuruluşlarından ILFC’nin 40 milyar dolarlık portföyü olduğuna dikkat çeken Demirtaş, "Bu firmalar bize 30 Haziran’a kadar hangi model için hangi yöntemle ve hangi ücretle vadeyi belirten tekliflerini iletecekler. Ondan sonra da biz 15 Temmuz’a kadar karar vereceğiz. Son derece ciddi firmalarla görüştük, bize büyük ilgi gösterdiler. Deneme uçuşu için bu firmaların İzmir’e gelmesi, devamlı temsilcilerinin randevu istemesi şirketimizin kuruluşunun üzerinden kısa süre geçmesine karşın ne kadar çabuk tanınıp, önemsendiğini gösteriyor" şeklinde konuştu.

Demirtaş, teknik bakım, pilot ve hostes ekiplerinin oluşturulması için de çalışmaların uçak seçiminden sonra yapılacağını ifade etti.

"GÜVENLİK VE MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ÖNEMLİ"

Kesinlikle eski uçak almayacaklarını, bunun güvenlik açısından çok önemli olduğunu söyleyen Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Zaten bütün çalışmalarımız boyunca en fazla göz önünde bulundurduğumuz iki kriter güvenlik ve müşteri memnuniyeti. İnsanların çok yüksek ücretler ödemeden, rahat ve konforlu ulaşım yapmasını amaçlıyoruz. Belki koltuk aralarını sıkıştırıp veya fazla koltuk ekletmek ve kazanmak mümkün olabilir ama bu uzun vadede başarıyı olumsuz etkiler. Zaten artık bütün dünyada daha küçük ama daha çevik ve konforlu ulaşım sağlayan firmalar ön plana çıkıyor. Türkiye’de bu sürece girdi. Bu yüzden bizde şirketimizi profesyonel olarak yönetmemize karşın kararlarımızı bir patron gibi vermiyoruz. Kendimizi müşterilerimizin yerine koyup, onlar ne ister diye düşünerek hareket ederek karar alıyoruz. Tabi ki teknik şartlar ve güvenlik ilk sırada, ama müşteri memnuniyeti de bu sektörde en az bu şartlar kadar önemli. Bizim için bir diğer önemli olay da kargo. Kargo taşımacılığını da rahatça yapabileceğimiz uçaklar alacağız. Bu sayede İzmir’in taze sevk gerektiren ürünleri ve ihracatçılar da yeni bir fırsat yakalayacak. Uçak seçimiyle faaliyetlerimiz daha da yoğunlaşacak. 2006 baharından itibaren seferler başlayacak. Alışılmışın dışında fark yaratan bir şirket olacağız."

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2005 Cuma 17:53:22
Güncelleme :20 Haziran 2005 Pazartesi 13:02:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?