4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Demirtaş'tan CHP'ye ziyaret

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, CHP İzmir İl Başkanı Selçuk Ayhan'a, CHP'li Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ın esnafın tepkisine rağmen izin verdiği sosyete pazarına tepki gösterek, "Kendi aklıyla kenti yönetmeye çalışanları endişeyle izliyoruz" dedi.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte CHP İzmir İl Başkanı Selçuk Ayhan'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretinde Karşıyaka'da kurulan sosyete pazarına izin verdiği ve haksız rekabet sağladığını ileri sürdüğü, Karşıyaka'nın CHP'li Belediye Başkanı Cevat Durak'ı isim vermeden şikayet eden Demirtaş, "Adaylar bir siyasi partiden seçildikten sonra kendini o partiden sıyırarak, kimseden katkı beklemeden kenti tek başına idare etmek istiyor. Rahmetli Ahmet Piriştina, seçimleri kazanmadan önce 'ortak akıl' ilkesiyle hareket etti, seçimleri kazandıktan sonra da bu anlayışı egemen kıldı. Ancak bugün bu anlayışın devam etmediğini görüyor, kendi aklıyla kenti yönetmeye çalışanları endişeyle izliyoruz. Bizim fikirlerimiz alınmıyor, belki fikirlerimiz yanlış olabilir ama tartışmalıyız. Tartışmayı sert bir noktaya taşımak istemiyorum ama böyle giderse bu kenti yönetmekte zorlanırız. Bu kente yerel yönetimlerle birlikte hizmet vermeye çalışıyoruz, üyelerimizin haklarını çiğnetmeyiz" dedi.

İZTO Başkanı Demirtaş, ticaretin meslek ahlakına uygun yapılmasını, buna da en büyük desteğin yerel yöneticilerden gelmesini isteyerek, "Yerel yönetimler halkın çıkarlarına uygun çarşı, pazarı oluşturmak zorunda. Şu anda İzmir'deki pazarlar pazarlıktan çıktı. Hergün pazar olmaz. Haftanın en fazla 2 günü olur, 2. gün de ilki kadar etkili olmayacak bir gün olur. Burada yaş sebze, meyve ve kuru bakliyat satılır. Ancak bizde her gün pazar olduğu için üretici bir pazarda satamadığını ertesi gün diğer pazara götürüyor. Pazarcılık profesyonel bir meslek anlayışı içinde yapılmalı. Bu konuda CHP olarak bir komisyon kurun. Çarşı ve pazarın ne olduğu üniversiteden bilim adamlarının da desteğiyle tanımlansın. Sosyete pazarlarını Konak'ta engelledik ancak, Karşıyaka'da engelleyemedik" diye konuştu.

CHP İzmir İl Başkanı Selçuk Ayhan, meslek örgütlerinin siyasetçinin daha düzgün çalışması, kalitenin yükseltmesi, yanlış eğilimlerden kaçınılması konularında itici güç olduğunu dile getirerek, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, diğer belediye başkanları ve siyasetçilerle farklı düşüncelerden kaynaklanan çatışmalar olabilir. Çatışma, ayrışma, farklılaşma olmazsa siyasetin gelişmesi mümkün değil. Bunun saygı sınırlarını zorlamadan sürmesi lazım" dedi.

Selçuk Ayhan, pazarlarda tekstil manifatura, oyuncak gibi ihtiyaçların da satıldığını ve bunların ciddi düzensizlik meydana getirdiğini belirterek, pazarlarda güç odaklarının oluştuğunu vurguladı. Ayhan, tarafların bir araya gelip, halkın yararına karar vermesi gerektiğini belirterek, "Esnaf, belediye ve tüketici temsilcileri oturup, konuyu tartışıp, karara bağlamalı. Amaç, tüketicinin daha uygun koşullarda ürün almasını sağlamak olmalı. Esnaf da mağdur edilmemeli" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2005 Salı 16:57:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?