2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

'Demokrat avukatlar'dan baroya tepki

İZMİR BAROSUNA DEMOKRAT AVUKATLARDAN TEPKİ

Yargıtay'da yapılan değişiklikler İzmir'de avukatları ikiye böldü. Yargı sisteminde yapılan değişikliklere tepki olarak Cuma günü duruşmalara katılmama kararı alan İzmir Barosu'na tepki gösteren avukatlar, değişikliğe karşı çıkılmasının düşündürücü olduğunu dile getirdi. Kendilerini İzmirli Demokrat Avukatlar olarak tanımlayan bir grup avukat, İzmir Barosu'nun aldığı duruşmalara katılmama kararına katılmayacaklarını dile getirdi.

Grup adına açıklama yapan Avukat Hamza Dağ, "Yargıtay ve Danıştay'da temyiz incelemesinde bulunan dosyaların karara bağlanması çok uzamaktadır. Özellikle ceza dairelerinde dört-beş seneyi bulmaktadır. Aynı şekilde hukuk dairelerinde de karar verme süresi bir yılı bulmaktadır. Muhakkak ki geciken adalet adalet değildir. Kamuoyunun vicdanını yaralayan CMK 102. maddesinden kaynaklanan tahliyeler yaşanmıştır. Uzun süre karara bağlanamayarak bir çok sanık tahliye edilmiştir" diyerek serbest kalan

Hizbullahçılara atıfta bulundu. Dağ, "Bu sıkıntıları gidermek için Yargıtay'a 137 yeni üye eklenmesi planlanırken Danıştay'a da 61 yeni üye verilmesi taslakta belirtilmiştir" diyerek işlemlerin hızlanacağının düşünüldüğünü savundu. İzmir Barosu'nun, 'Cuma günü duruşmalara katılmama' kararını desteklemediklerini belirten Dağ, şöyle konuştu: "Biz İzmirli Demokrat Avukatlar olarak yapılmakta olan değişikliğin adalet sistemimizi hızlanmasına katkı sağlayacağına inanıyor ve değişikliği faydalı buluyoruz."

 

İZMİR BAROSUNA DEMOKRAT AVUKATLARDAN TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2011 Çarşamba 14:36:00
Güncelleme :2 Şubat 2011 Çarşamba 15:39:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?