8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Deniz Baykal İzmir'de

İzmir'in Balçova İlçesi'nde Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan İnciraltı Kent Ormanı'na ring seferlerinin başlaması törenine katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, kendisine hediye edilen karanfillerin kokusuz olduğunu fark edince, "Bu çiçeklerin kokuları kaybolmuş. Bunlar artık kokmuyor. Kokulu karanfillerin gerçekten çok başka bir tadı var" dedi. 

İnciraltı Kent Ormanı'na Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir milletvekilleri ve bazı ilçe belediye başkanları ile birlikte parti otobüsü ile gelen Deniz Baykal, ring seferlerinin başlaması nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Başkan Kocaoğlu'ndan övgü ile söz etti. Kocaoğlu'nun göreve geldiğinden bu yana her türlü reklamdan ve gösterişten uzak, işin esasını çözmeye çalışan, samimi, dürüst ve ciddi çalışma anlayışı sergilediğini ifade eden Baykal, sergilenen yönetim anlayışının kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Baykal, bunu İzmir'in, Türkiye'nin de fark etmesini dilediğini vurgulayarak, "Belediyeciliğin reklam yapma anlayışına indirgendiği bir dönemde, gerçekten hizmet üretmeye çalışan örnek bir sosyal demokrat belediyeciliğin İzmir'de oturmaya başladığını görüyor ve bundan büyük mutluluk duyuyorum" diye konuştu. 

İnciraltı'nda terk edilmiş, kendi haline bırakılmış, mezbeleliğe dönmüş bu alanın güzel bir parka dönüştürülmüş olmasının olağanüstü metropol hizmeti olduğunu söyleyen Baykal, İnciraltı Kent Ormanı'nın bulunduğu bölgenin değerini artıracağını, bir çekim, rekreasyon alanı haline getireceğini kaydetti. Burasının İzmirliler'in nefes alacağı, yeşil ile buluşmak için ferah bir gün geçireceği temel alan olacağının altını çizen Baykal, kentin içindeki tek yeşil alan durumundaki Fuar Kültürpark alanının ticari alan haline gelmesi nedeniyle yeşil alan ihtiyacının ortaya çıktığını, bu ihtiyacın bu girişim ile giderildiğini bildirdi. Baykal, "Burayı hızla rant alanına dönüştürmeden, buranın çekiciliğini artırmaya yönelik, günübirlik yatırım olanaklarını ihmal etmeden, restoranların yapılmasına, kafelerin yerleşmesine, küçük merkezlerin oluşmasına fırsat vererek, kendini kabul ettirmiş muhteşem alan haline getirilebilir" dedi.

"KARANFİLLER ARTIK KOKMUYOR"
"Başbakan Baykal" sloganı arasında konuşan CHP Lideri Baykal'a, konuşmasının sonunda bazı vatandaşlar tarafından karanfillerden oluşan çiçek buketleri verildi. İki buketi eline alan Baykal, bir şikayetinin olduğunu belirterek, şunları söyledi: 

"Şikayetim şu: Bu çiçeklerin kokuları kaybolmuş. Bunlar artık kokmuyor. Yani, çiçek sadece renge indirgendi, biçime indirgendi, kokusu kayboldu. Bu tabii kaçınılmaz bir olay. Anlıyorum fakat kokan karanfilleri de ortadan kaldırmayalım. Bir kenarda dursun, arada bir görebilelim. Geçenlerde bir arkadaşım, 'Bak. Sana Balçova'dan kokan karanfil getirdim' dedi. Ne kadar mutlu oldum, gerçekten çok başka bir tadı var" 

Törende konuşan Başkan Kocaoğlu ise, İzmir'in Kültürpark'tan sonraki 70 yılda yeni yeşil alanlara ihtiyaç duyduğunu, bu amaçla kente yeşil alan kazandırmak için çalışma içine girdiklerini, İnciraltı'ndaki düzenleme alanının 2 milyon metrekareyi bulduğunu, bu alanın yalnızca 622 bin metrekaresinin Kent Ormanı'ndan oluştuğunu belirterek, "Başlattığımız otobüs seferleri ile istedik ki vatandaşımız, tüm güzellikleri doğa gezintisi yaparak yaşayabilsinler. Körfezimizin mavisi ile Kent Ormanı'mızın yeşilinin buluştuğu doğal uyumu doya doya teneffüs edebilsin" diye konuştu. 

Baykal, Başkan Kocaoğlu, milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları daha sonra ilk ring seferi ile İnciraltı Kent Ormanı'nı gezdi. Başkan Kocaoğlu, gezi boyunca burada yapılan çalışmaları Baykal'a anlattı.
Baykal, daha sonra açılışlara katılmak üzere Çeşme İlçesi'ne gitti.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2006 Pazar 05:38:13
Güncelleme :6 Ağustos 2006 Pazar 07:28:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?