4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Denizde can pazarı

Yelken dersi almak için sabah saatlerinde eğitmenleriyle birlikte denize açılan 3 kursiyer, havanın bozması nedeniyle alabora olan teknelerinden denize düştü. Dalgalarla boğuşan kursiyerleri olayı görerek yardıma gelen balıkçı teknesi kurtardı.

Edinilen bilgiye göre, olay saat 10.30 sıralarında, İzmir Körfezi’nin Güzelbahçe İlçesi kıyılarında meydana geldi. Güzelbahçe Yelken Klubü Başkanı Gürbüz Akıran’dan yelken dersi almak için sabah saat 09.00 sıralarında denize açılan Gün Arsan, Hüseyin Koyuncu ve Adnan Koyuncu adlı kursiyerlerin içinde bulunduğu yelken teknesi, havanın bozması nedeniyle alabora oldu. Karadan yaklaşık 10 mil açıkta bulunan yelkencileri, tesadüfen olay yerinden geçmekte olan balıkçı teknesi gördü. Balıkçı teknesinin yardımıyla kursiyerler kurtarılırken, öğretmen Gürbüz Arıkan karaya yüzerek geldi.

Arıkan, bu olayın her zaman rastlanan bir durum olmadığını ve korkmadıklarını belirterek, "Araba yarışlarında arabaların kaza yapması gibi bir şey" diye konuştu. Kursiyerlerden Gün Arıkan ise, aniden havanın bozması nedeniyle yelkenlilerinin alabora olduğun ancak bu durumun bir daha denize çıkmalarına engel olmadığını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2005 Pazar 14:54:56
Güncelleme :18 Nisan 2005 Pazartesi 11:59:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?