2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Derelere İZSU neşteri

DERELERE İZSU NEŞTERİ

“Temiz Körfez” için dereleri kışa hazırlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Arap ve Meles derelerinde geniş çaplı temizlik çalışmaları başlattı.

Kış aylarındaki yağışlarla Meles ve Arap derelerinin denize çıkış ağızlarında biriken ve hem istenmeyen kokulara hem de dere içlerindeki suyun denize çıkışına engel olan balçıkların temizlenme işleminin üç haftada tamamlanacağı bildirildi.

Çalışmalar kapsamında öncelikle, Arap ve Meles deresinin birleştiği noktaya İZSU tarafından sedde imalatı yapılarak dere içindeki suyun denize çıkışı engellendi. Dereler içerisindeki su pompalarla boşaltılmaya başlandı ve ardından dere tabanındaki çamur kurumaya bırakıldı. Arap Deresi'nin başlangıç noktasından itibaren tabanındaki balçıklar temizlenirken, Meles Deresi'nin eski Sümerbank yanındaki kısmında da temizliğe başlandı. Büyükşehir yetkilileri, çevreye rahatsızlık vermemek amacıyla, çıkan çamurların dere kenarında oluşturulan stok sahasına geceleri taşınması kararını aldı. Bu süreçte kokuya neden olmaması için çamurların üzerine kireç dökülecek. Sabah saatlerinde ise yollar yıkanarak temizlenecek. Dere temizliklerinde 12 adet iş makinesi, 10 kamyon ve 15 temizlik personeli görev yapıyor.

İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, bu çalışmayla hem yıl içerisinde derelerde biriken atıkların yağışlarla Körfez'e akma riskini engellediklerini hem de dereleri koku kaynağı olmaktan çıkardıklarını belirtti. Yetkililer, temizlik sırasında derelerden çok yoğun olarak naylon poşet ve araba lastiği çıktığını belirterek, derelerin temiz tutulması için vatandaşlardan destek istediler.

DERELERE İZSU NEŞTERİ
DERELERE İZSU NEŞTERİ
DERELERE İZSU NEŞTERİ
DERELERE İZSU NEŞTERİ
DERELERE İZSU NEŞTERİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2011 Cumartesi 12:10:04
Güncelleme :9 Temmuz 2011 Cumartesi 16:20:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?