26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

DEÜ'de istifa depremi

Dokuz Eylül Üniversitesi'ne (DEÜ) Prof.Dr. Mehmet Füzün'ün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından rektör olarak atanmasının ardından üniversitelerde geleneksel hale gelen devir teslim töreni DEÜ'de gerçekleşmedi.

Eski Rektör Prof.Dr. Emin Alıcı devir teslim törenini gerçekleştirmek için sabah saatlerinde görevinin başına geçen Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün'le bir araya gelmedi. Bu arada DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi ve Rektör adayı Prof.Dr. Sedef Gidener ile iki rektör yardımcısı görevlerinden istifa etti.

Görevinin başına geçtikten sonra basın mensuplarına açıklama yapan DEÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Füzün, eski rektör Alıcı'nın devir teslim törenine gelmemesiyle ilgili olarak,"Takdir önceki rektöründür. Ama ben bu görevi devrederken tören yaparım" dedi.

Bazı üniversitelerde devir teslim törenlerinin geleneksel hale geldiğini ancak DEÜ'de böyle törenlerin pek sık tekrarlanmadığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Füzün, rektörlüğü açıklandığı andan bu yana eski Rektör Alıcı ile de görüşmediklerini belirtti.

Kendisinin birleştirici ve bütünleştirici bir yapısı olduğunu ve DEÜ'de barış ortamı oluşturacağını ifade eden Rektör Prof.Dr. Füzün, "Geçen yıllarda üniversitemizde yanlış giden şeyler vardı. Rektör yandaşları ve ötekiler gibi bir süreç yaşandı. Bu bizi
son derece üzdü. Benim temel hedefim buna son vermek. Bunun için de rektörün herkese eşit mesafede olması gerekiyor. Benim birleştirici yapımın da Ankara'daki basamaklarda etkili olduğunu düşünüyorum" dedi.

Manisa Akhisar doğumlu olan yeni Rektör Mehmet Füzün, akrabası Yunus Emre Füzün'ün 2006 yılında Akhisar AK Parti İlçe teşkilatında görevli olmasıyla ilgili olarak ise, "Kendisi benim amcamın oğludur. Parti ile ilişkisi var mı bilmiyorum. Üniversitede siyaset yapılır ancak siyasi parti referanslı siyaset yapılmamalıdır. Ben hiç bir siyasi partiyle işbirliği içinde olmadım" diye karşılık verdi.

Rektör olarak atanmasının ardından iki rektör yardımcısı ve Başhekim Gidener'in istifa ettiğini belirten Füzün, istifaları doğal karşıladığını ve kabul ettiğini, yalnızca rektör yardımcılarından birinden birkaç gün daha süre istediğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2008 Perşembe 09:45:15
Güncelleme :7 Ağustos 2008 Perşembe 10:08:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?