26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

DEÜ'de sular durulmuyor

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde (DEÜ) sular durulmuyor. Rektörlük seçimlerinde Prof. Dr. Sedef Gidener’in 383 oy farkıyla birinci olmasına rağmen, ikinci sıradaki Prof. Dr. Mehmet Füzün’ün Köşk’ten atanmasına tepkiler sürüyor.


Ortalığın toz-duman olduğu bilim kurumunda, 10 dekan, yaptıkları yazılı açıklamayla rektör atamasının, seçimlerde ortaya çıkan iradeyi yansıtmadığını savundu. Şu ifadelere yer verildi: “2547 sayılı yasanın 13. maddesi uyarınca Cumhurbaşkanlığı makamına tanınan atama yetkisinin, demokrasi etiğine uygun bir biçimde kullanılmaması ve dolayısıyla da rektör seçimlerine katılan bin 169 öğretim üyesinin iradesinin atamaya yansımaması, demokrasi ve adalet duygumuzu büyük ölçüde zedelemiştir. Ortaya çıkan bu rahatsızlığı gidermenin en doğru yolu, bu konuda demokratik iradeyi öne koyan bir yasal düzenlemenin yapılmasıdır.”

Gidener, nedenini soracak
Bu arada DEÜ Hastanesi Başhekimliği görevinden istifa ederek tepkisini sergileyen Prof. Dr. Gidener, Cumhurbaşkanlığı bilgi edinme birimine başvurarak, atanmamanın gerekçesini öğrenmeye çalışacağını belirtti.

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2008 Cumartesi 10:20:20
Güncelleme :9 Ağustos 2008 Cumartesi 10:25:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?