9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Dev kaplumbağa ölü bulundu

İzmir'in Narlıdere İlçesi Bahçelerarası liman mevkinde, yaklaşık 150 kilogram ağırlığında Caretta Caretta deniz kaplumbağası ölü bulundu.
Tekneye bağlanan Caretta Caretta'nın, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi uzmanları tarafından inceleneceği belirtildi.

Sabah saatlerinde balığa çıkan Mesut Öney, dönüşte liman içinde nesli tükendiği için koruma altına alınan yaklaşık 150 kilogram ağırlığında Caretta Caretta türü deniz kaplumbağısını hareketsiz halde buldu.

Öney, durumu Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdi. Belirtilen yere gelen Sahil Güvenlik ekipleri, gerekli incelemeleri yaparak ayrıldı.

Caretta Caretta'yı kaybolmaması için iple tekneye bağlayan balıkçı Mesut Öney, bu kadar büyük bir kaplumbağı ilk kez gördüğünü söyledi. Mesut Öney, “Caretta’nın ölüm nedeninin belirlenmesi için Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nden uzmanlar gelerek inceleme yapacaklar. Caretta Caretta kaplumbağası çok büyük olduğu için denizden tek başımıza çıkartamadık. İncelemeye gelecek uzmanlar ile birlikte çıkartacağız” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2006 Pazartesi 01:21:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?