8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Dev köpekbalığı balıkçı ağına takıldı

Kuşadası açıklarında balık avına çıkan balıkçıların trol ağına, 4.5 metre boyunda 300 kilo ağırlığında, bir köpekbalığı takıldı. Camgöz cinsi köpekbalığını Buca Balık Hali'ne getiren balıkçılar, hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Kuşadası'nda balık avına çıkan Pavurya Balıkçılık elemanları, denize trol atarak beklemeye başladılar. Bir süre sonra ağları çekmeye başlayan balıkçılar, her zaman çeşitli türde balık görmeye alışık olmalarına rağmen bugüne kadar hiç görmedikleri dev bir balıkla karşılaşınca, bir yandan korkup, diğer yandan da hayrete düştü. Yaklaşık 300 kilo ağırlığında ve 4.5 metre boyunda köpekbalığı yakalayan balıkçılar, bunun camgöz cinsi bir köpekbalığı olduğunu öğrendi. Diğer balıklarla birlikte Camgöz köpekbalığını da Buca'daki Balık Hali'ne getiren balıkçılar, köpekbalığıyla birlikte bir hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Köpekbalığını yakalayan balıkçılardan Nuri Manisalı, "Daha önce de küçük köpekbalıkları görmüş ve yakalamıştık. Ama bunun kadar büyüğünü ilk kez yakaladık. İlk başlarda çok korktuk, ama bizim için güzel bir anı oldu" dedi. 

Öte yandan Sıcak ve ılık denizlerin 100 metre altındaki serin sularda tek başına yaşayan, boyları 4 - 5 metreden 10 - 15 metreye kadar ulaşabilen camgözler, omurgasızlar ve sürü halindeki balıkları yiyerek besleniyor. Sıcak yaz günlerinde ağır hareketlerle su yüzeyinde yaşayan ve rahatsız edilmedikçe saldırgan olmayan bu tür, yabancı ülkelerde gıda tüketimine sunulurken, ülkemizde yalnızca balık unu üretiminde kullanılıyor.
iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2006 Çarşamba 10:27:15
Güncelleme :18 Ekim 2006 Çarşamba 10:38:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?