19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Dicle’nin okul hayali yıkıldı

İZMİR’in Kemalpaşa İlçesi’ndeki Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi’ne girmek isteyen 15 yaşındaki Dicle Arslan, yapılacak 3 aşamalı özel yetenek sınavına hazırlandı.

Ancak Dicle Arslan, 3 gün süren özel yetenek sınavına ilk 2 gün gıda zehirlenmesine bağlı olarak hastalandığı için katılamadı, daha sonra okul yöneticilerinin isteği doğrultusunda rapor alıp 3’üncü gün girdiği tüm sınavları verdi.

Dicle Arslan, yedek kontenjandan okula kayıt yaptırmaya hak kazandı ve 24 öğrencinin kaydının alındığı müzik bölümü için 19 Ağustos’ta işlemlerini tamamladı.

Ancak Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ceylan Solmaz’ın imzasını taşıyan 29 Ağustos tarihli yazıda, Dicle Arslan’ın sınav günlerini kapsayan sağlık raporu bulunması nedeniyle okula kaydının iptal edildiği bildirildi. Arslan ailesi, kızlarının haksızlığa uğradığını öne sürerek okul yönetimi hakkında İzmir 4’üncü İdare Mahkemesi’ne dava açtı.

Dicle Arslan, "Ortaokuldan beri, tüm hazırlıklarımı bu okul için yaptım. Diğer liseleri hiç düşünmedim. Tüm hayallerim yıkıldı" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 09:24:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?