4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Dilenciye göz yuman belediyeyi mahkemeye verecekler

Genel Merkezi İzmir’de bulunan Hak Arayanlar Derneği Genel Başkanı Sacit Celayir, dilencilerin toplanması için belediyelere bir ay süre verdiklerini belirterek, görevlerini yapmayan belediyeler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Zabıta teşkilatlarının görev, sorumluluk ve yetki alanlarının yasalarla belirlendiğini, kentlerdeki dilencilerin toplanması ve uzaklaştırılması gerevinin de yasalarla zabıtaya verildiğini kaydeden Sacit Celayir, derneğinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, "Adı ve soyadı belli, teşkilatlanmış, düzenli bir şekilde dilencilik yapanlar var. Esnafın kaldırıma koyduğu küçük bir paketi bile hemen kaldırtan zabıta, bu dilencilerle niye mücadele etmiyor? Burada en temel olay suistimal, ihmal. Gerçekten ihtiyaç sahibi ise biz yardım edelim. Onurlu bir insan zaten dilencilik yapmaz. Her caminin önü, her kaldırım, her otobüs durağı dilenciler tarafından parsellenmiş. Bu biliniyor, zabıtanın önünde yapılıyor ama mücadele edilmiyor" dedi.
Dilencilerin toplanması ve kentlerden uzaklaştırılması için belediyelere bir ay süre verdiklerini belirten Celayir, "Bir ay süre veriyorum. Eğer bu bir ayın sonunda sokakta dilenci görürsem, o yerin zabıta biriminin bağlı bulunduğu belediye başkanlığını mahkemeye vereceğim. Bu dilencileri toplasınlar, bölge dışına çıkartsınlar, gerekiyorsa iş verip çalışmalarını sağlasınlar, ama mutlaka dilencilik yapmasını önlesinler. Bugün 28 Mayıs 2005, önümüzdeki ayın 28’inden itibaren sokakta dilencilik yapanların sokaktaki fotoğrafları çekilmiş vaziyette belgeli olarak mahkemelere intikal ettireceğim. Bu belediyeler için görevi suistimal, ihmal nedeniyle suç duyurusunda bulunacağım" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2005 Cumartesi 16:22:35
Güncelleme :1 Haziran 2005 Çarşamba 13:53:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?