8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Diploma hediyesi antika araba

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Fen Edebiyat Fakültesi mezuniyet töreninde kızının diploma sevincine ortak olan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Ana Bilim Dalı (ABD) Öğretim Üyesi Yusuf Duman, kızına sürpriz mezuniyet hediyesi olarak Türkiye'de çok az sayıda bulunan Fransız yapımı 1974 model antika deux chevaux antika araba hediye etti. 

CBÜ Fen Edebiyat Fakültesi kampüsünde düzenlenen mezuniyet törenine CBÜ Rektörü Prof. Dr. Cemil Özcan, rektör yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Yılmaz ile Prof. Dr. Ülgen Zeki Ok, öğretim üyeleri, öğrenciler ve velileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan CBÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necdet Bildik, 1992 yılında kurulan fakültenin bugüne kadar 2 bin 964 mezun verdiğini, şu anda fakültede 7 ayrı bölümde toplam 3 bin 67 öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğünü, bu yıl ise 365 öğrencinin mezun olduğunu belirtti. Prof. Dr. Bildik, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda çağdaş ve kaliteli bir eğitim vermeye çalıştıklarını sözlerine ekledi. 

Daha sonra konuşma yapan CBÜ Rektörü Prof. Dr. Cemil Özcan, kendi öğrencilik yıllarında ilkokul, ortaokul veya lise gibi her hangi bir okulu bitiren gencin çok kolay iş sahibi olabildiğini, ancak bugünkü şartların farklı olduğuna dikkat çekerek, öğrencilerine bazı nasihatlerde bulundu. Özcan, "Siz bizim kadar şanslı değilsiniz. Yokluk dönemini yaşamadınız ama karşınızda bugün bilim ve teknoloji ile birlikte büyük bir insan gücüyle karşı karşıyasınız. Bu nedenle kendinizi bir rekabet içerisinde bulacaksınız. Okulu bitirmekle, diplomayı almakla bu uğraşın bitmediğini göreceksiniz. onun için sürekli bir rekabet ve yarış içerisinde yaşayacaksınız. Bu yarışı önde sürdürmek isterseniz yapmanız gereken mutlaka bazı becerilerinizin olması gerekir. Artık tek yabancı dil ve sizin bilgisayar kullanmanız size ayrıcalıklı konumlar sağlamıyor. Eğer iyi değerlendirirseniz mutlaka ikini bir dili öğrenmek durumundasınız" dedi. 

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Cemil Özcan ve yardımcıları fakülte bölümlerini iyi dereceyle bitiren öğrencilerini plaket ve taktir belgesi ile ödüllendirdi. Daha sonra bölüm öğretim üyeleri kendi öğrencilerine diplomalarını teslim ederek başarılar diledi. Mezun olan öğrenciler hep birlikte kep fırlatarak mezuniyetlerini kutlarken, aileleri de bu mutlu anı kameralarıyla görüntülemeye çalıştı. Bu arada kızı Ceren Duman'ın diploma alışını büyük bir merak ve heyecanla takip eden Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Nükleer Tıp ABD Öğretim Üyesi Yusuf Duman, kızına önceden hazırladığı sürpriz bir hediye verdi. Diplomasını alan kızını tören alanından alarak araç parkına getiren baba Duman, burada kızına 1974 model Fransız yapımı 1974 model antika deux chevaux marka antika bir araba hediye etti. Sürpriz hediye karşısında şaşıran Ceren, babasına sarılarak teşekkür etti.

 "Artık benim de bir otomobil kültürüm olacak" diyerek sürpriz hediyeyi çok beğendiğini ifade eden Ceren, "Babamdan böyle bir hediye beklemiyordum. Zaten babamda aynısından bir tane vardı. Ben de çok severek kullanıyordum. Bana da aynı arabadan alarak mezuniyet sevincimi ikiye katladı. Bugün çok mutluyum" diye konuştu. 

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Nükleer Tıp ABD Öğretim Üyesi Yusuf Duman ise, "Bu arabalardan Türkiye'de çok az sayıda var. İzmir'de iki tane var, onların da zaten biri bende biri de şu anda kızıma hediye ettiğim araba. Antika arabaları çok seviyorum, özellikle deux chevaux marka arabaya hayranım. Dizaynı ve çizgileriyle adeta bir sanat eseri. Benim ilgimi çelen bu arabadan bir tane de sanayiden alarak bakım ve onarımını yaptıktan sonra kızıma mezuniyet hediyesi olarak verdim" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2006 Cuma 00:45:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?