3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Direksiyon başında kalp krizi geçirdi

DİREKSİYON BAŞINDA KALP KRİZİ GEÇİRDİ

İzmir'de, seyir halinde iken direksiyon başında kalp krizi geçirdiğini anlayan Yasin Yeşil isimli vatandaşın imdadına polisler yetişti. Yeşil'e ilk müdahaleyi yapan polis ekipleri, yarım saat geciktiği iddia edilen ambulansa tepki gösterdi.

İzmir'de, yaşanan olay film sahnelerini aratmadı. 45 Z 0494 plakalı aracı ile Bornova'dan Ankara istikametinde seyir halde iken kalp krizi geçirdiğini anlayan 25 yaşındaki şoför Yasin Yeşil kendi imkanları doğrultusunda polis ekiplerini arayarak direksiyon başında kalp krizi geçirdiğini bildirdi. Bunun üzerine ekipler harekete geçti. Krizden dolayı direksiyon hakimiyetini kaybeden Yeşil'in aracını ekipler tampon yaparak durdurdu. 112 ekiplerine haber veren polisler, sağlık görevlileri gelene kadar Yeşil'e ilk müdahaleyi yaptı. Araç içinden çıkarılan Yeşil'i beton zemin üzerine uzatan ekipler önce şoförün ayaklarını havaya kaldırdı ve bilincinin açık olması için herhangi bir rahatsızlığının olup olmadığı yönünde sorular yöneltti. Su yardımıyla ayık tutulmaya çalışılan Yasin Yeşil kalp rahatsızlığı bulunduğunu ve dil altı hapı kullandığını ancak ilacının yanında olmadığını söyledi. Bu sırada 112 Sağlık görevlilerini tekrar arayan ekipler durumun ciddi olduğunu ve uzun süredir beklediklerini ancak ambulansın olay yerine ulaşmadığını belirterek tepki gösterdi.

Yasin Yeşil'in yakınlarını arayan ekipler sağlık durumu konusunda yakınlarına bilgi verdi. Olay yerine ulaşan ambulans yardımı ile hastaneye kaldırılan Yasin Yeşil'in sağlık durumunun iyi olduğu ve tedavinin ardından taburcu edildiği öğrenildi.

DİREKSİYON BAŞINDA KALP KRİZİ GEÇİRDİ
DİREKSİYON BAŞINDA KALP KRİZİ GEÇİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2011 Pazar 13:16:02
Güncelleme :26 Haziran 2011 Pazar 14:06:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?