8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Dirseğinden 46 tane taş çıktı

Dirseğinde hareket kısıtlığı ve ağrı şikayetiyle Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvuran Sami Dilemre'nin dirseğinden bir avuç dolusu irili ufaklı taşlaşmış kıkırdak çıkarıldı. 

Uzun süredir kolunda ağrı şikayeti bulunan ve hiçbir tedaviden sonuç alamayan 25 yaşındaki inşaat işçisi Sami Dilemre, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tetkiklerde ilginç bir sonuçla karşılaştı. Dilemre, "Hastane hastane gezdim ağrı kesici verdiler ve gönderdiler. İnşaat işçisi olarak çalışıyorum, ağrılarım yüzünden iş yapamaz, para kazanamaz hale gelmiştim. 

Dirseğimi oynatamıyor ve hiçbir iş yapamıyordum. Daha sonra Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldim. Doktorlar röntgen çektikten sonra kolumda taşların olduğunu söyledi. İlk önce inanmamıştım, ameliyat sonrası taşları kendi gözümle gördüm ve çok şaşırdım. Kolumu şimdi daha rahat oynatabiliyorum. Doktorlarıma çok teşekkür ediyorum." diye konuştu. 

Ameliyatı gerçekleştiren Uz. Dr Taşkın Altay, "Hasta kolunda hareket kısıtlılığı şikayetiyle bize başvurdu. Muayene sonrasında eklem içinde kitle olduğunu düşündük. Operasyonla içerideki parçaları çıkardığımızda bir avucu dolduracak kadar taşlaşmış kıkırdak parçası çıkardık. Taş şeklini alan kıkırdaklar zaman içinde zorlamayla eklem içine dökülüp orada büyümesiyle oluşuyor. Bu çok sık rastlanan bir olgu değildir. Hasta ameliyattan önce dirseğini oynatamıyordu, şimdi ise durumu gayet iyi." dedi.
iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2006 Salı 13:15:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?