27
Mayıs
2024
Pazertesi
İZMİR

Doğal Yaşam Parkı'na 13 yeni misafir

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Sasalı'da açılan İzmir Doğal Yaşam Parkı, Afrika'dan getirilen yeni hayvan cinsleri ile daha da zenginleşti.

425 bin metrekare üzerinde kurulan ve açıldığı günden bu yana yoğun ziyaretçi akını ile karşılaşan İzmir Doğal Yaşam Parkı'na Afrika'dan 5 farklı türde 13 yeni hayvan daha getirildi. Gelen hayvanlar arasında bir zürafa, bir erkek bir dişi olmak üzere 2 tane aslan, 5 tane sırtlan, 3 tane yer sincapı ve 2 tane merkat olduğu bildirildi.

Yeni hayvanlar Doğal Yaşam Parkı'na adapte olmaya çalışırken, özellikle Zürafa Efe'ye arkadaş olarak getirilen dişi zürafa, Doğal Yaşam Parkı'ndaki görevlilerin sevgilisi oldu. 13 hayvanın, adaptasyon sürecinin ardından doğal ortamlarına çıkarılacağı kaydedildi.

Bu arada, Kültürpark Hayvanat Bahçesi'ndeki kobaylar da, Doğal Yaşam Parkı'ndaki yeni yerlerine taşındılar. Avrupa'nın en büyüklerinden birisi olan; Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği (EAZA) üyesi Doğal Yaşam Parkı, 120 türden 1500 hayvan ile İzmir'in cazibe merkezi olmayı sürdürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2008 Pazar 13:00:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?