19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Doğalgaz günleri ve SODEX fuarı başladı

İzmir 2. Doğalgaz Günleri ve SODEX Fuarı Kültürpark Fuar Alanı'nda başladı. 12 Ekim'e kadar sürecek etkinlik kapsamında Soğutma Teknolojileri Sempozyumu da yer alıyor.


İzmir 2. Doğalgaz Günleri, SODEX Doğalgaz, Isıtma ve Klima Fuarı ve Soğutma Teknolojileri Sempozyumu Kültürpark Fuar Alanı 1A salonunda başladı. Doğalgaz günleri ve SODEX Fuarı'nın açılışında Makina Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Mehmet Özsakarya, Deutche Messe AG Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Andreas Grüchow, Ege Soğutma Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ESSİAD) Başkanı Mustafa Deryaaşan, EÜ Makina Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Ali Güngör, Türk Tesisat Mühendisleri Derneği (TTMD) Başkanı Abdullah  Bilgin, İklimlendirme Klima İşadamları Derneği (İSKİD) Başkanı ErsaBakanay, İklimlendirme, Soğutma, Eğitim, Danışma ve Araştırma Derneği (İSEDA) Başkan Yardımcısı Uğur Otaran ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersu Hızır katıldı.


Doğalgaz Günleri kapsamında Hannover Messe SODEX Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen SODEX İzmir Fuarı'na doğalgaz, ısıtma, soğutma, klima, havalandırma, yalıtım, pompa, vana, tesisat, su arıtma, jeotermal ve güneş enerjisi sistemleri alanında ürün ve hizmet üreten 100'ü aşkın firma ve firma temsilciliği katıldı. Ayrıca ESSİAD ile Ege Üniversitesi iş birliğindeki Soğutma Teknolojileri Sempozyumu düzenlendi.


Doğalgaz günlerinin düzenleyicisi olan Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Mehmet Özsakarya konuşmasında son günlerde yaşanan terör olaylarına dikkat çekerek "Tüm bu yaşananlara karşı şimdi tam da; karanlığa karşı aydınlığı; baskıcı, otoriter yönetim anlayışına karşı özgürlük ve demokrasiyi; ırkçı ve milliyetçi anlayışın beslediği linç kültürüne karşı bir arada kardeşçe ve barış içinde yaşamayı; her şeyin para ve kar olduğu piyasa anlayışına karşı eşitliği savunma zamanıdır. Şimdi tam da, eşit, özgür, demokratik bir Türkiye'de bir arada yaşamı savunma, bunun için mücadele etme zamanıdır. Barış içinde, bir arada ve kardeşçe yaşama dair umudumuzu hiçbir zaman yitirmeyelim" dedi.


Dünyada ve Türkiye'de yaşanan ekonomik krizin küreselleşme politikalarının bir iflası olduğunu belirten Özsakarya, şöyle konuştu: "Sosyal devleti tamamen tasfiye ederek kamu hizmetlerini, kamu üretim tesislerini ve kamu mülklerini satarak insanları "kapitalizmin" insafına terk etmenin sonuçlarını yaşamaktayız. Küreselleşme ve liberal ekonomi dünyaya yalnızca savaş ve yoksulluk getirmektedir. Bu nedenle ülkemizde de uygulanmaya çalışılan neoliberal politikalardan bir an önce vazgeçilmelidir."


İzmir 2. Doğalgaz Günleri'nde MMO İzmir Şubesi halka açık bilgilendirme toplantıları düzenleyecek. Her gün iki kez uzman mühendislerin yapacağı sunumlarda doğalgazın konutlarda güvenli, verimli ve tasarruflu kullanılması için gerekli bilgi verilecek ve katılımcılardan gelecek sorular yanıtlanacak. Mehmet Özsakarya 12 Ekim'e kadar her gün saat 14.00'de ve saat 16.00'da yapılacak bilgilendirme toplantılarına tüm İzmirlileri davet etti.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 17:11:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?