8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Doğalgazda pişen kahveyi içtiler

Temmuz ayında İzmir'e ilk doğalgazın gelmesinin ardından Mavişehir İzmir Evleri'nde düzenlenen törenle, doğalgazla çalışan ocakta pişirilen ilk kahve içildi.

Ardından Bostanlı Mavişehir Pamukkale Albatros 12 bloklarında düzenlenen törenle konutlara ilk doğalgaz verildi.
Törene, İzmirgaz Genel Koordinatörü Halil Tataş, Genel Müdür Yardımcısı Recep Arslantay, Genel Müdür Yardımcısı Burçin Yandımata, 12. Blok yöneticileri, şirket yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan İzmirgaz Genel Koordinatörü Halil Tataş, doğalgaz kullanımının, çok kısa sürede daha da yaygınlaşacağını söyledi. 

Mavişehir İzmir Evleri'nde düzenlene ilk törende, iş adamı İsmail Zanbak'ın eşi Tuğba Zanbak, doğalgazla çalışan ocaklarında yaptığı ilk kahveyi, İzmirgaz yöneticilerine ikram etti. Doğalgazla pişirilen ilk kahvenin içilmesinin ardından Mavişehir Albatros 10 Konutları'ıda düzenlenecek ikinci törene geçildi. Burada iç tesisat dönüşüm işlemlerini tamamlamış olan 10 bloktan oluşan toplam 950 konuta, ısınma ve sıcak su amaçlı doğalgaz verildi. Törenle birlikte İzmir'de ilk kez bir site doğalgaz kullanmaya başladı. 

Düzenlenen törenlerde konuşan Tataş, bugüne kadar Mavişehir'de 4 bin 500 metre çelik hat döşediklerini belirterek, "Döşediğimiz polietilen borunun uzunluğuysa 11 bin 500 metreyi buldu. Yani yaklaşık Karşıyaka'dan Konak'a kadar olan mesafede, polietilen boru döşedik. Evlerin doğalgaz kullanması için, gereken kutulardan da 244 adet bağladık. Bostanlı'da 2 bin 500 metre çelik hatla birlikte 27 bin metre polietilen döşedik. Bin 58 konuta da kutularını bağladık" dedi. 

İzmir'de doğalgazı mutfak amaçlı kullanan konutun sahibi olan iş adamı İsmail Zambak, umduğundan daha kısa zamanda doğalgazın, konutlarına bağlandığını belirterek, "240 metre karelik evimizi, geçen sene ısıtmak için 2.5 ton mazot harcadık. Doğalgaz kullanımıyla bu tüketim, çok daha az olacaktır" şeklinde konuştu. 

Doğalgazı ısınma ve sıcak su amaçlı kullanan ilk site olan Albatros 10 konutları Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Alev, "Doğalgazın kullanılması bir hayaldi. Doğalgazı ilk kullanan aboneler olmaktan gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından, İzmirgaz yetkilileri ve site yöneticileri, kazan dairesine birlikte girerek bilgisayarlı kazanın düğmesine basmak suretiyle doğalgazı konutlara verdi.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2006 Cuma 17:13:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?