8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Doğalgazın ilk vanası açılıyor

İzmir'de kent içi doğalgaz dağıtımını üstlenen İzmirgaz, Mavişehir'de sürdürdüğü altyapı çalışmalarını tamamladı. Düzenlenecek bir törenle Mavişehirliler doğalgaza kavuşacak. 

İzmirgaz olarak Mavişehir'de, ilk gazı açmanın heyecanını yaşadıklarını dile getiren İzmirgaz Yönetim Kurulu Başkanı Naci Koloğlu, "Biz bu yola çıkarken İzmir'e ve İzmirliler'e güvendik. Bizim için çok önemli olan bu tarihi günün mutluluğunu hep beraber yaşayacağız. Mavişehir'de ilk gaz açma heyecanını İzmirliler'le paylaşmak istiyoruz. Düzenleyeceğimiz törene tüm İzmirliler'i davet ediyoruz" dedi. Hedeflerinin, İzmir'in diğer noktalarını da en kısa sürede ucuz, temiz ve konforlu bir enerji olan doğalgazla buluşturmak olduğunu söyleyen Koloğlu, "Mavişehir'e 3 bin 807 metre çelik hat, 10 bin 765 metre polietilen hat, bin 528 metre ise servis hattı döşendiğini, Bostanlı'da ise bin 140 metre çelik hat, 20 bin 369 polietilen hat, 5 bin 62 metre de servis hattı döşendiğini" ifade etti. 

Doğalgazı bir an önce ulaştırmak için hızlı ve titiz bir çalışma gerçekleştirdiklerini anlatan Koloğlu, "Çalışmalar Karşıyaka, Bornova, Kemalpaşa, Aliağa ve Torbalı'da devam ediyor. Önümüzdeki günlerde sıra Konak, Gaziemir, Buca ve Çiğli'de. En kısa zamanda bu ilçelere de kazma vurulacak ve hatlar döşenmeye başlanacak" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2006 Perşembe 00:46:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?