19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Doğru beslen kansere yakalanma

Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Esin Çeber, doğru beslenmenin meme kanseri riskini azalttığını söyledi.


Yrd.Doç.Dr. Esin Çeber, Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu tarafından düzenlenen "Uluslararası Gıda, Beslenme ve Kanser Sempozyumu'nda "Beslenme ve Meme Kanseri" konulu bir sunum gerçekleştirdi. Meme kanserinin kadınlar arasında en sık görülen kanser türü olduğunu ve kanserden ölümler sıralamasında ikinci sırada yer aldığını belirten Çeber, meme kanserinin dünyada önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu söyledi.


Meme kanserinin oluşmasının pek çok faktörle ilişkilendirildiğini ve bunlardan birisinin de beslenme olduğunu açıklayan Çeber, şöyle konuştu: "Diyet, meme kanseri oluşumunda önemli rol oynamakta ve meme kanseri olan kadınların beslenme alışkanlıkları ile hastalığın oluşması arasında ilişki bulunmaktadır. Sebze ve meyveden zengin, yağ oranı düşük besinler meme kanseri gelişmesinde riski azaltmaktadır." Esin Çeber, "Meme kanseri ve beslenmede obezite, kırmızı et, süt ürünleri, alkol kullanımı ve şişmanlığın riski artırdığı, bol lifli yiyeceklerin, meyve ve sebzelerin bu riski azalttığı bildirilmektedir" diye konuştu.

..
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 11:49:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?