27
Mayıs
2024
Pazertesi
İZMİR

Doğu Akdeniz 2008 tatbikatı

Doğu Akdeniz 2008 Tatbikatı'nın basın toplantısı İzmir Limanı'nda TCG Kemalreis Fırkateyni'nde gerçekleştirildi.

Toplantıya Harp Filosu Komutanı Tümamiral Deniz Cora, Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Caner Bener ile Nato Daimi Deniz Görev Grubu 1 Komutanı Juan Rodriguez katıldı.

İzmir Limanı'nda bulunan TCG Kemalreis Fırkateyni'nde gerçekleştirilen toplantıda Binbaşı Nejat İnanır ile Binbaşı Tufan Uslu gerçekleştirilecek deniz tatbikatına ilişkin brifing verdi. 2-14 Kasım 2008 tarihleri arasında Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Doğu Akdeniz 2008 Tatbikatı'nda ABD, Almanya, İspanya ve Polonya'dan katılacak görev gruplarının da yer alacağı öğrenildi.

Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'de gerçekleştirilecek tatbikatta, 8 fırkateyn, 6 hücumbot, 3 yardımcı sınıf gemi, 3 denizaltı, 3 helikopter, 10 sorti uçağı, 1 amfibi gemi, 2 SG botu, 2 avcı botu, SAT ve SAS timleri, 2 deniz piyade bölüğü ile 10 görev uçuşu TASMO ile 1 manş uçağının kullanılacağı belirtildi. Tatbikatın barışı destekleme harekatının deniz desteğinin sağlanmasına ilişkin eğitimlerinin gerçekleştirileceği ve politik olmayan jenerik bir senaryoya uyulacağı ifade edildi. 2-4 Kasım tarihleri arasında İzmir'de kuvvet enterasyon eğitimleri safhasının tamamlanmasının ardından 8-9 Kasım tarihleri arasında da Marmaris ve Antalya'da liman ziyaretleri yapılacağı öğrenildi. Liman ziyaretlerinin ardından Doğu Akdeniz'de gerçekleştirilecek serbest oyun safhası, denizde denetim harekatı, konvoy harekatı, ambargo faaliyetleri, arama kurtarma ve sıhhi tahliye, deniz kontrolünün tesis ve idamesi ile deniz ulaştırma hatlarının korunması faaliyetlerinin uygulanacağı, safha sonunda Anadolu Kartalı eğitimleri ile Hava Savunma Harbi Eğitimleri'nin ardından tatbikatın Antalya limanında sona ereceği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 12:36:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?