3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Doğum günü pastası zehirledi

İzmir'in Torbalı İlçesi'ndeki Kuşçuburun İlköğretim Okulu'nda, 28 öğrenci ve bir öğretmen, sınıftaki bir öğrencinin doğum gününde yedikleri pastadan zehirlendi. Ders sırasında kusmaya başlayan öğrenciler ve sınıf öğretmeni, ambulanslarla Torbalı Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp tedaviye alındı, durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Torbalı İlçesi Kuşçuburun Mahallesi'nde bulunan Kuşçuburun İlköğretim Okulu 3'üncü sınıf öğrencileri, sınıf arkadaşları Volkan Yaman'ın doğum gününü kutladı. Öğle arasında yapılan doğum günü kutlamasında öğrenciler, Volkan Yaman'ın annesi tarafından getirilen doğum günü pastasından yedi. Öğrenciler, şarkılar eşliğinde dans edip eğlendi. Daha sonra sınıf öğretmeniyle derse devam eden öğrenciler, bu sırada mide bulantısından şikayet edip kusmaya başladı. Bunun üzerine sınıf öğretmeni, okula sağlık ekiplerini çağırdı ve okul yönetimine haber verdi. Sağlık görevlileri, 28 öğrenci ve öğretmeni ambulanslarla Torbalı Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.

Yedikleri pastadan zehirlendiği belirlenen öğrenciler ve öğretmen tedaviye alındı. Tedavileri süren öğrencilerle öğretmenlerinin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Çocuklarının zehirlendiğini öğrenen aileler, hastaneye akın etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ruhi Gündoğdu da zehirlenme haberi üzerine hastaneye geldi. Öğrencileri ziyaret eden Gündoğdu daha sonra velilerle biraraya geldi ve geçmiş olsun dileğinde bulundu. Gündoğdu, "Öğrencilerin sağlık durumları iyi. Korkulacak bir şey yok. Müdürlük olarak konuyla ilgili bir araştırma yapıyoruz. Öğrencilerimizin sağlık durumlarının iyi olması bizleri sevindirdi" dedi.

Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı
 

...
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2011 Salı 17:46:46
Güncelleme :21 Aralık 2011 Çarşamba 17:10:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?