2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Dolandırıcı muskacı yakalandı

DOLANDIRICILIK İDDİASI

İzmir'de, çalıntı malları bulma bahanesiyle muska yazarak dolandırıcılık yaptığı ileri sürülen bir kişi gözaltına alındı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne müracaat eden M.N.S. (43) adlı kişi, geçen yıl Haziran ayında hırsızlar tarafından evindeki 25 bin TL değerinde para ve altınlarının çalındığını ve paraların kendisini hoca olarak tanıttığı M.T. (61) adlı kişinin yaptığı muskayla bulacağını vaat ettiğini söyledi.

M.T.'nin kendisinden aralıklarla toplam 10 bin TL değerinde altın takı ve para aldığını ancak çalınan 25 bin TL'sinin bulunamadığını söyleyen M.N.S. dolandırıldığını iddia ederek M.T.'den şikayetçi oldu. S.G. adlı başka bir kişinin de muska yaparak işlerin açılmasını sağlayacağını vaat ederek toplam 10 bin lirasını dolandırmasıyla polise başvurdu.

Dolandırıldıklarını söyleyen her iki olayın mağduru M.N.S. ve S.G.'nin polise başvurmasının ardından polis harekete geçti. Ekipler M.T.'yi Gaziemir'de kimlik kontrolü sırasında yakaladı Dolandırıcılık suçundan poliste kaydı bulunan M.T., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2011 Pazar 13:27:00
Güncelleme :16 Ocak 2011 Pazar 23:04:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
seyfettin taşdemir IP: 88.244.106.xxx Tarih : 17.01.2011 09:39:48

çok kıymetli emliyet mesuteri ona öyle ceza verin ki bir daha öyle şeye kalkışmasın  seten onun suratı dönmüş adama bile benzemiyor  gazemirdeki tüm emliyet teşkiletin çok çok teşekürlerim sunarım öyle kişlere fırsant vermdiği için