8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Dolandırıcılar hayır işi dinlemiyor

İzmir'de tedavülden kalkan Peru ve Brezilya paralarını, "hayır yapmak" bahanesiyle düşük fiyattan Yeni Türk Lirası'na çevirerek yaşlı vatandaşları dolandırdıkları ileri sürülen 3 kişi yakalandı. 

İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından gerçekleştirilen operasyonda, olayla ilgili oldukları ileri sürülen H.K. (48), M.D. (29) ve S.A. (23) gözaltına alındı. Sanıkların ilk olarak, Şirinyer'de evinin önünde oturan Bingül Kaçkal (71) isimli yaşlı kadına, Almanya'da yaşayan babaannelerinin öldüğünü, adına hayır yapmak için yanlarındaki Peru parasını, piyasa fiyatının altında Yeni Türk Lirası'na çevirmek istediklerini söylediği belirtildi. 

Şüphelilerin ikna ettiği yaşlı kadının, 600 YTL para verdiği daha sonra bankaya gittiğinde paranın tedavülden kalktığını öğrendiği bildirildi. Diğer yandan şüphelilerin, Eşrefpaşa Karakolu'na başvuran Mustafa Attı (69) isimli yaşlı adamdan da benzer yöntemle 150 YTL, ayrıca Narlıdere'de Ecvet Ergi isimli vatandaştan da aynı yöntemle bir miktar para aldıkları belirtildi. 

Mağdurların ifadeleri üzerine soruşturma başlatan polis, Narlıdere'de şüphelilerin içersinde olduğu 35 LC 041 plakalı otomobili durdurdu. Yapılan aramada H.K.'nın üzerinde, 8 adet tedavülden kalkmış Brezilya ve 1 adet Peru parası bulundu. Ayrıca H.K. ile birlikte arabada bulunan M.D. ve başkası adına düzenlenmiş sahte sürücü belgesi taşıyan S.A., gözaltına alındı. 

Mağdurların şüphelileri teşhis ettiği öğrenildi. Şüphelilerse, suçu kabul etmeyerek, yabancı ülke paralarına duydukları ilgi nedeniyle, tedavülden kalkmış paraları biriktirdikleri yönünde ifade verdi. Şüphelilerden S.A.'nın, askerlik yaparken izin aldığı ve bir daha geri dönmediği bu süre içersinde gerçekleştirdiği öne sürülen 3 ayrı hırsızlık olayından da, arandığı öğrenildi. H.K. ve M.D. ifadeleri alındıktan sonra adliyeye gönderilirken S.A. isimli şüpheliyse, askeri inzibata teslim edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2006 Pazar 15:56:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
FUNDA ERTAŞ IP: 85.108.70.xxx Tarih : 10.08.2006 14:19:19
MERHABA EVET DOLANDIRICILAR HAYIR İŞİ DİNLEMİYOR DÜNDE BENİM BABAM DOLANDIRILDI LÜKS BİR ARABA YAKLAŞARAK AMCA BİZ HAYIR YAPMAK İSTİYORUZ ŞU PARAYI AL DER AMA BİZİM HİÇ TÜRK PARAMIZ YOK DİYE BAABMDAN 120 YTL ALARAK KAÇARLAR SÖYLEYECEK SÖZ BULAMIYORUM BİZİM ONLARA HAYRIMIZ OLSUN O PARAYI YEMEK NASİP OLMASIN ÇÜNKÜ KÖMÜR PARAMIZIN TAKSİTİ İDİ HARAM OLSUN NEVŞEHİRDEN KAÇSINLAR BİRAN ÖNCE YOKSA BEN ONLARI YAŞATMIYACAĞIM