4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Dolandırıcılar yakayı ele verdi

İzmir’de, kurdukları Simge Oto Kiralama isimli şirkette, yüksek maaşla çalışıyor gibi gösterdikleri elemanlara sahte belgelerle kredi kartı alan 3 kişi, polisin operasyonu sonucu gözaltına alındı.

Polis olayla ilgili olarak bir bayanı ararken, şebeke elemanlarının 2 ay önce aynı suçtan cezaevinden çıktığı belirlendi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, Konak İlçesi Kemeraltı semtinde, Simge Oto Kiralama isimli şirket sahiplerinin sahte belgelerle bankalara kredi kartı başvurusunda bulunduğunu tespit etti.

Polis, şirket sahipleri Ali Aydoğan (41), Hasan Koç (27) ve Duran Akkaç’ı (33) takibe aldı. Sabah saatlerinde iş yerine baskın düzenleyen ekipler, 3 kişiyi gözaltına aldı. İş yerinde yapılan aramada, 2 adet başkası adına alınmış kredi kartı ve çok miktarda sahte işçi bordrosu ele geçirildi. İfadesi alınan 3 kişi suçlarını itiraf ederken, sahte kredi kartı işine karıştığı iddia edilen ve halen firarda bulunan Deniz Dönmezer’in (38) polis tarafından arandığı bildirildi.

Polis yaptığı araştırmada, sahte kredi kartı şebekesi elemanlarının daha önce de aynı suçtan cezaevine girdiğini ve gözaltına alınan 3 kişinin, 2 ay önce cezaevinden çıktığını belirledi. İfadesi alınan 3 kişi, "dolandırıcılık ve sahte evrak düzenlemek" suçlarından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2005 Cuma 20:01:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?