26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Dolapta yakalanan zanlıya üç müebbet

İzmir'de  üç yıl önce bir kavehanede çıkan tartışmada, Sadullah Güneş Abdullah Güneş ve Cumali Mamık'ın tabancayla öldürülmesi olayına katıldığı iddiasıyla yargılanan E.S. üç kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

E.S. olaydan iki yıl sonra evinin gardrobunda saklanırken yakalanmıştı. Tutuksuz yargılanan Z.T. ve R.S. ise beraat etti.

Olay 6 Kasım 2005 tarihinde saat 23.30 sıralarında Basmane'de bir gece kulübünde meydana geldi. İddiaya göre aralarında daha önceden husumet bulunan Sadullah Güneş, Abdullah Güneş ve Cumali Mamık ile konuşmak için H.Y., E.S., S.A., R.S., H.A. ve Z.T. ile birlikte gece kulübüne gitti. H.Y., Abdullah Güneş'i bir köşeye çekip konuşmaya başladı. Kısa bir süre sonra H.Y., “Dağılın” diye bağırıp belindeki tabancayı çıkartarak, Güneş'e ateş etmeye başladı. Diğer kişiler de silahlarını çıkartıp ateş etti. Sadullah Güneş, Abdullah Güneş ve Cumali Mamık, olay yerinde yaşamını yitirken H.Y. de yaralandı. H.Y., tedavisinin ardından tutuklandı. Diğer zanlılar hakkında gıyabi tutuklama kararı çıktı. H.Y., “Ben olay günü orada tesadüfen bulunuyordum. Birden silah sesleri geldi, elimdeki silahı kullanamadım. Kendim de yaralandım. Beraatimi istiyorum” dedi. Yargılama sonunda, H.Y. üç kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay bu cezayı onadı.
Olaydan iki yıl sonra, hakkında yakalama kararı bulunan E.S., polisin operasyonu sonucu, evinde gardropta saklanırken yakalandı.

Yakalandığında üzerindeki kapri pantalonla dikkat çeken, kendisini yakalayan polisleri tebrik eden E.S., “Yakalanacağımı hiç ummuyordum” dedi. Adliyeye sevk edilen E.S. tutuklandı. Zanlı E.S. hakkında İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘Üç kişiyi öldürmek’ suçundan, üç kez müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı, yargılama başladı. Yapılan son duruşmaya E.S. ile tutuksuz sanıklar Z.T. ve R.S. katıldı. E.S. savunmasında, “Ben kimseye ateş etmedim. Bunların hepsi iftira. Tesadüfen oradaydım. Suçsuzum, beraatimi istiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti E.S.'yi üç kişinin öldürülmesi olayına katılmaktan üç kez müebbet hapis cezasına çarptırdı. Tutuksuz yargılanan Z.T. ve R.S.'in beraatine, firarda olan S.A. ve H.A.'nın, hakkında gıyabi tutuklama kararının devamına karar verdi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 11:56:39
Güncelleme :20 Kasım 2008 Perşembe 12:00:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?