3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Döviz bürosunda kanlı soygun

İzmir'de bir döviz bürosunun sahibini silahla öldüren gaspçı yaklaşık 10 bin TL parayı aldıktan sonra kayıplara karıştı.

Olay, saat 18.30 sıralarında Konak İlçesi Çankaya Semti Gazi Bulvarı 116 numarada bulunan bir döviz bürosunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Müşteri kılığında döviz bürosuna gelen kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi, 10 bin bozdurmak istediğini söyledi. İşyeri sahibi Hasbi Tırış, şahıs ile görüştükten sonra vezne çalışanı Pınar Şengün'e parayı hazırlamasını söyledi. Paraların hazırlanmasının ardından silahını çıkaran gaspçı, paraların kendisine verilmesini istedi. Bu sırada vezne görevlisi Şengün alarm butonuna bastı. Şengün'ün alarm butonuna bastığını fark eden gaspçı, işyeri sahibi Tırış'a bir el ateş ederek olay yerinden uzaklaştı. Sol göğsünden vurulan Tırış, ağır yaralı olarak ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. 4 çocuk babası olan Tırış, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Tırış'ın ölüm haberini alan ailesi ve yakınları büyük üzüntü yaşarken, döviz bürosunda bulunan güvenlik kameralarının kayıt yapmadığı belirlendi.

Bürodaki güvenlik kameralarının arızalı olduğunu ve kayıt yapmadığını tespit eden polis, çevredeki iş yerlerinin güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Polis ekipleri, zanlının 42 yaşındaki M.Y. olduğunu belirledi.

MOBESE KAYITLARINDA GÖRÜLDÜ

Olayın ardından harekete geçen Emniyet Cinayet Büro Amiri Levent Binici ve ekibi, işyerinin arızalı olan güvenlik kameralarının kayıt yapmadığını belirledikten sonra çevredeki tüm işyerlerine ait görüntüler ile ilk kez bu bölgedeki MOBESE kayıtlarını tek tek incelemeye aldı. Bu görüntülerden soygunu gerçekleştiren kişinin, olayın ardından bir süre yaya olarak kaçtığı ardından da 35 BBM 33 plakalı otomobile binerek izini kaybettirmeye çalıştığı saptandı. Araştırmalarını bu plakalı otomobil üzerine yoğunlaştıran Binici ve ekibi, aracın Gürçeşme Semti'nde bir evin önünde park halinde olduğunu belirledi.

İZSU'DA GÜVENLİK GÖREVLİSİYMİŞ

Ekiplerin bu bölgedeki araştırmaları sonucu, soygunu gerçekleştiren İZSU'da güvenlik görevlisi olarak çalışan M.Y. ile kendisine olayın ardından yardım eden üç arkadaşının kimliği belirledi. Bu kişilerin adreslerinde önlem alan ekipler, ilk olarak otomobille eve gelen M.Y.'yi ardından da arkadaşlarını yakaladı. M.Y.'nin, kanlı soygunun ardından üzerindeki kıyafetleri yeni aldıklarıyla değiştirdiği, traş olduğu ve arkadaşlarıyla da alkol alıp eğlendiği belirlendi. Gözaltındaki 4 şüphelinin sorgularının sürdüğü bildirildi.

AYNI DÖVİZCİNİN ESKİ SAHİBİ VE MÜDÜRÜ DE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Efes Döviz Bürosu'nun eski sahibi Cengiz Çiftçi ile işletme müdürü Nevzat İşler, 26 Ekim 2002'de kimliği belirsiz 2 kişi tarafından tabancayla vurularak öldürülmüş, içinde döviz bulunan çantaları da çalınmıştı. Kaçan şüpheliler, geçen süreye rağmen hala yakalanamadı

...
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2011 Salı 10:17:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?