4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

DSP'den CHP'ye açık davet

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Masum Türker, DSP İl ve Konak ilçe başkanlıkları organizasyonuyla açılan siyaset okulunda eğitimlerini tamamlayan partililere belgelerini verdi.

Belge töreninde konuşan Türker, solun toplanma yeri olarak nitelendirdiği DSP’nin kapılarının görevden alınan CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’e ve milletvekillerine de sonuna kadar açık olduğunu söyledi.

DSP İl Başkanlığı’nda 8 haftalık Siyaset Okulu eğitimleri tamamlanan 75 kişiye belge verilmesi amacıyla bir tören düzenlendi. Törene katılan DSP Genel Başkan Yardımcısı Masum Türker, son zamanlarda Türkiye’de birilerinin siyaseti yeniden dizayn etmeye çalıştığını söyledi. Turizm Bakanı Erkan Mumcu’nun AK Parti’den ayrılmasının ardından Ankara’da Mumcu ve Kemal Derviş gibi isimlerin içinde olacağı yeni bir oluşumun konuşulduğunu söyleyen Türker, "Son zamanlarda İzmir’deki olayı da takip ediyoruz. Bizim DSP ilkelerine inanan herkese kapımız sonuna kadar açıktır" dedi. Bu mesajının görevden alınan CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’e yönelik olup olmadığının sorulması üzerine ise Türker, "Dediğim gibi DSP ilkelerine inanan herkese kapılarımız sonuna kadar açıktır. Yüksel’e açık olduğu gibi milletvekillerine de açıktır" cevabını verdi.

Konuşmasında Türkiye’nin ekonomik durumunu da değerlendiren Türker, ülkedeki sıcak para dolayısıyla her zaman için kriz riski bulunduğunu, Suriye’de muhtemel bir sıcak gelişme yaşanması durumunda Türkiye’deki sıcak paranın gideceğini ve bunun yeni bir ekonomik krize neden olacağını öne sürdü. Türkiye’nin gerçek dış açığının 48-49 milyar dolar olduğunu da iddia eden Türker, aynı zamanda Türkiye’nin borçlanmaya ihtiyaç duymadığı bir dönemde olduğunu ifade etti. Hükümetin politikalarını sık sık eleştiren Türker, üçlü koalisyonun seçimden hemen önce memur ve emeklilere yaptığı 100 milyon liralık seyanen zam dolayısıyla her emeklinin bugün itibariyle devletten bir milyar 680 milyon lira alacaklı durumda olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2005 Cumartesi 21:44:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?