26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

DTP'li 7 kişi adliyeye sevk edildi

İzmir'de düzenledikleri basın toplantısında, terörist Abdullah Öcalan'a "Sayın" diyerek suç işledikleri ihbar edilen aralarında DTP İzmir il başkanının da bulunduğu 7 kişi adliyeye sevk edildi. 

Temmuz ayında DTP İl Başkanlığı organizasyonun da eylemcilerin,"Eğer Öcalan'a 'Sayın' olarak hitap etmek suç ise, biz de "Sayın' diyoruz. Bu suçu işleyip kendimizi ihbar ediyoruz" açıklamasının ardından DTP'liler hakkında soruşturma başlatılmıştı. Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 7 kişi hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. 

Savcılığın talimatıyla dün sabah operasyon başlatan ekipler, DTP İzmir İl Başkanı Nimetullah Epözdemir (50), Bornova İlçe Başkanı Y.Y., (48) Buca İlçe Başkanı M.E.Y. (58), Konak İlçe Yönetim Kurulu üyeleri T.S. (50), Y.A. (34), Velak dergisinin muhabiri A.Y. (26) ile emekli öğretmen N.B. (45) gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlıların evlerinde yapılan aramada çok miktarda yasak yayın ile örgütsel döküman ele geçirildi. 

10 YIL CEZAEVİNDE YATMIŞ 

Gözaltına alınan DTP İl Başkanı Nimetullah Epözdemir'in yasa dışı örgüt üyesi olmak suçundan 10 yıl cezaevinde yattığı ve 2003 yılında cezaevinden çıktığı belirlendi. Epözdemir'in ayrıca, 4 ay önce DTP İl Başkanı seçildiği ve hakkında iki ayrı dava açıldığı belirlendi. Zanlılardan A.Y.'nin de 2005 yılında Eşrefpaşa semtinde bir banka şubesine molotof kokteyli attığı ve 13 ay cezaevinde tutuklu kaldığı belirlendi. İfadeleri alınan zanlılar," Yasadışı örgütün propagandasını yapmak, örgüt liderini övmek" suçundan 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 14:36:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?